1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Jouw zorgverzekering

  Gepubliceerd op: 11-9-2023Bewerkt op: 11-9-2023
  Vida Verloskunde Gepubliceerd op: 11-9-2023Bewerkt op: 11-9-2023
  Geschreven door: Vida Verloskunde
  Ben jij wel voldoende verzekerd?

  Zo kan het handig zijn om je verzekering onder de loep te nemen en jezelf de volgende vragen te stellen:

  Wat krijg ik nou eigenlijk vergoed? maak ik wel goed gebruik van een eventuele aanvullende verzekering? Betaal ik niet teveel voor mijn pakket voor wat ik gebruik aan zorg? of Wil ik meer vergoed krijgen dan wat ik nu vergoed krijg met mijn huidige pakket?

  Voor 01-01-24 kun je nog wijzigen van zorgverzekering of binnen je huidige zorgverzekering aanpassing doen.

  In de verloskunde is het goed om te weten dat de zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Belangrijke punten om over na te denken zijn als je zwanger bent:

  Een zwangerschap kan gepaard gaan met rug- en bekkenklachten, waarvoor het fijn is om een fysiotherapeut te kunnen bezoeken. Fysiotherapie wordt niet vergoedt in het basispakket, hier is een aanvullende verzekering voor nodig. Ben je niet aanvullend verzekerd? Dan betaal je al gauw voor een consult €35,- tot 45,-.

  Waar zou je willen bevallen? In Nederland heb je, als je geen medische indicatie hebt voor een ziekenhuisbevalling, de keuze om thuis of op eigen wens in het ziekenhuis te bevallen. Wil je zonder medische indicatie toch in het ziekenhuis bevallen, dan wordt hier een eigen bijdrage voor gerekend. De eigen bijdrage verschilt per ziekenhuis, maar kan op lopen tot €400,-. Een aanvullende verzekering zou hierin de kosten kunnen dekken.

  Daarnaast zien we in kraambed soms problematiek rondom de borstvoeding. Een lactatiekundige zou ingeschakeld kunnen worden. Een lactatiekundig consult bedraagt ongeveer €90,-. Een aanvullende verzekering zou dit kunnen vergoeden, mits dit in de polis is opgenomen. Verder vergoeden sommige aanvullende verzekeringen een bedrag die je kunt besteden aan de aanschaf voor een borstkolf.

  Verder is anticonceptie een belangrijk onderwerp. Boven de 18 jaar valt anticonceptie niet meer in het basispakket en betaal je de kosten hiervan zelf, indien je geen aanvullende verzekering hebt. Er zijn verschillende anticonceptie methodes met allemaal hun eigen prijskaartje.

  Tot slot is het goed om te weten dat kinderen tot achttien jaar, gratis zijn meeverzekerd met een van hun ouders, de keuze bij wie het kind wordt bijgeschreven is aan de ouders zelf. Tip: Verzeker je kind bij de ouder met het meest uitgebreide pakket. Het basispakket voor kinderen is iets uitgebreider, dan die van volwassenen. Zo krijgt je kind de tandartskosten volledig vergoed en zullen de eerste 18 behandelingen bij een fysiotherapeut volledig gedekt worden binnen de basisverzekering.

  Een passende zorgverzekering is voor iedereen anders, iedereen heeft hier zijn eigen beweegredenen voor. Het is goed om bij jezelf na te gaan of je alle risico’s gedekt wilt hebben en daarbij een uitgebreide verzekering wilt afsluiten met het gevolg dat je meer premie betaalt. Of dat je genoegen neemt met minder, maar het risico loopt dat je eventuele nodige zorgkosten zelf uit eigen zak moet betalen.

  Er is een groot scala aan keuze tussen de zorgverzekeraars en binnen de verschillende pakketten van een zorgverzekeraar. Hulp nodig? Er zijn handige online tools die zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt, neem hiervoor een kijkje op www.independer.nl of www.zorgkiezer.nl

  Als je het aan ons als zijnde zorgprofessionals vraagt, zijn wij zeer ontevreden met de samenwerking van zorgverzekering VGZ en zullen wij deze zorgverzekering dan ook niet promoten.

  Als je op de onderstaande linkt klikt, kun je het overzicht vinden van alle zorgverzekeraars in Nederland en de onderverdeling daarvan. Zo kun je zien dat er veel kleine verzekeringen bestaan onder de paraplu van de grote verzekeraars (VGZ, Menzis, Zilveren kruis en CZ) https://www.zorgwijzer.nl/faq/welke-zorgverzekeraars-zijn-er

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard