1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zwangerschapsmisselijkheid

  Gepubliceerd op: 5-31-2021Bewerkt op: 6-25-2021
  Viamama Verloskunde Gepubliceerd op: 5-31-2021Bewerkt op: 6-25-2021
  Geschreven door: Viamama Verloskunde
  Wat kun je hier aan doen?

  Yes zwanger! Maar ow wat gebeurt er allemaal, ik (her)ken mijn lijf soms niet meer.

  Herkenbaar? Zwangerschap is een specifieke periode in je leven. Je hormoonhuishouding past zich volledig aan ten behoeve van de ontwikkeling van je kindje. En in iedere fase verandert deze samenstelling. Dat kan gepaard gaan met klachten. In de eerste fase zijn zwangerschapsmisselijkheid, vermoeidheid en een gevoel van totale malaise de meest benoemde klachten. In een later stadium kan door verweking klachten ontstaan in met name heup- en bekkengebied en onderrug. Uiteindelijk bereidt je lichaam zich voor op de bevalling. En hiervoor is het van belang dat je je goed uitgerust en ontspannen voelt. Want hoe meer ontspannen jij bent, des te beter de betrokken hormonen hun werk kunnen doen voor een optimale bevalling.

  Ondersteuning nodig? Tijdens de zwangerschap ben je extra bewust van goed voor je lichaam zorgen. Je zorgt nu namelijk niet alleen maar voor jezelf, maar ook voor een ander. Het liefst mijdt je medicatie zo veel mogelijk. Weet dan dat er natuurlijke behandelwijzen bestaan die je kunnen ondersteunen bij klachten zoals misselijkheid, pijn en uitingen van te veel stress.

  Bij Viamama is bijvoorbeeld onze reflexoloog Kim Henst op dit terrein werkzaam. Wist je namelijk dat alle lichaamsdelen, organen en hormonen op de voeten geprojecteerd worden? Je kan zelfs de zwangerschap op je voeten waarnemen! (zie foto) Door specifieke behandeltechnieken van deze reflexzones op voeten, enkels en onderbenen wordt een betere doorbloeding en energiestroming op gang gebracht en ontstaat er een diepgaande ontspanning. Hierdoor verdwijnen klachten en voel je je lekkerder in je vel. Daarbij staat deze therapievorm er ook om bekend dat het kan helpen om de bevalling op gang te brengen, na de uitgerekende datum of wanneer ontsluiting na het breken van de vliezen niet vordert. Kim weet precies in welk stadium welke grepen geschikt zijn, zodat deze therapievorm in alle fases een veilige en effectieve behandelwijze is.

  Ervaring van twee Viamama – mama’s: “Hey dames, een tip van mij om voetreflexologie te proberen. Heb 2 dagen geen pijn meer in mijn onderrug/billen. Toeval of echt geholpen, dat weet ik niet : ) ze heeft door mijn voeten mijn rug en heupen kunnen ontspannen. Ik viel 2 keer in slaap tijdens de behandeling :D Via aanvullende verzekering krijg je ook wat terug.”

  “Deze bevalling was zeker een goede ervaring. Het was zo natuurlijk gegaan en een wereld van verschil met de weeënstorm die ik gehad had bij de eerste. Nogmaals bedankt!” Meer weten? Neem een kijkje op de website via viamama/

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard