1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Welkom in onze Praktijk voor Vrouw en Geboortezorg

  Gepubliceerd op: 2-11-2022Bewerkt op: 3-18-2022
  Verloskundige Praktijk Papendrecht Gepubliceerd op: 2-11-2022Bewerkt op: 3-18-2022
  Geschreven door: Verloskundige Praktijk Papendrecht
  Gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Een spannende tijd is aangebroken. Je kunt bij ons terecht voor al je vragen rondom je zwangerschap, de bevalling en je kraambed.

  Gezien wij bij de intake veel vertellen hebben we voor jullie de belangrijkste dingen samengevat.

  Bereikbaarheid

  In geval van bevalling of dringende vragen, kun je ons 24 uur per dag bereiken op de spoedlijn: 078-641 22 22, optie 1.

  Telefonisch spreekuur

  Wij hebben elke werkdag telefonisch spreekuur. Dit is een moment geschikt voor het stellen van niet-dringende vragen of het maken van afspraken. Je kunt ons bereiken van 08.45 tot 09.30 uur op telefoonnummer 078 - 641 22 22, optie 2.

  Zorgpad

  Door het uitvragen van o.a. je medische en familie anamnese tijdens de intake, is er een persoonlijk zorgpad aan jouw zwangerschap gekoppeld. Je weet door dit zorgpad precies wat er wanneer en waarom gedaan wordt in je zwangerschap. Mocht je zwangerschap anders verlopen dan gedacht dan passen wij het zorgpad aan.

  Zwangerenportaal

  Het softwareprogramma waarin wij al jouw gegevens bewaren is een online programma waarin je zelf ook toegang kunt krijgen. Maak een account aan in zwangerenportaal (www.zwangerenportaal.nl/login) Daarna kunnen wij je aan ons programma koppelen en kun je onder meer de controles, bloed- en echo uitslagen inzien en kun je je afspraakherinneringen krijgen. Voordeel van zwangerenportaal is dat jij en wij bestanden kunnen delen; denk aan bijvoorbeeld een zwangerschapsverklaring, een NIPT uitslag en een geboorteplan.

  Noot: We horen nog vaak dat cliënten hun afspraken niet kunnen inzien of dossiers. Hiervoor dient jij zelf het dossier nog te accepteren. Dit kun je doen door naar 'mijn dossiers' te gaan en te klikken op 'accepteren' rechts bovenin het dossier. Daarna heb je volledige inzage in het dossier en afspraken.

  Verder van belang

  De verloskundige heeft heel veel gevraagd en veel verteld. Je hebt een aantal boekjes meegekregen en een formulier en er is gezegd wat je moet gaan regelen. Voor jullie nog even in het het kort nog even hoe het zit.

  • Met (roze) bloedformulier kun je voor 12 weken zwangerschap bloedprikken gaan prikken. Dit kan in het ASZ ziekenhuis locaties Dordrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Tevens kan dit in Papendrecht op de locatie van Sterk Papendrecht
  • Afhankelijk van jullie interesses hebben jullie boekjes meegekregen over de 13 en 20 weken, het boekje zwanger en eventueel het boekje over de NIPT Lees deze nog even goed door.
  • Het is belangrijk om vitamines in je zwangerschap te slikken. Foliumzuur, vitamine D (vaak 50 mcg) en Omega 3 (visolie). Let op in een multivitamine voor zwangere zit vaak geen 50 mcg vitamine D.
  • Het is handig om de app van het voedingscentrum op je telefoon te instaleren ---> zwangerhap
  • Je hebt als eerste echo een vitaliteitsecho gehad. Mocht er nog geen afspraak staan voor de termijnecho dan raden we je aan om daar een afspraak voor te maken met het Palet. Telefoonnummer: 078-6309724
  • Wanneer je bij ons hebt aangegeven dat je graag prenatale screening wilt dan hebben we een afspraak rond de 11 weken zwangerschap met jullie gemaakt. Tijdens deze afspraak krijg je het formulier voor het NIPT onderzoek en kunnen we eventuele vragen, die jullie hierover nog hebben te beantwoorden.
  • Je hebt een afsprakenboekje ontvangen waar we je controle inschrijven en je afspraak. Neem deze iedere keer mee naar je afspraak dan kunnen we alles daar voor je in noteren

  Mocht je vragen hebben horen wij dat graag!

  Met vriendelijke groet, Angélique, Ellen, Wilma en Mireille

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard