Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Verloskundigenpraktijk de Parel - week 20

Verloskundigenpraktijk de Parel

, 20 December 2019 19:23Laatste update op: 9 April 2020 20:37

Je bent op de helft van jouw zwangerschap!

Leven voelen

Hier vind je informatie over het voelen van de bewegingen van je baby Dit is een belangrijk onderwerp en dit zullen we dan ook met je bespreken tijdens de controles.

Erkenning en gezag

We willen je graag wijzen op het regelen van erkenning en gezag van je kind. Als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, is je partner automatisch (wettelijk) de vader. Wanneer dit niet het geval is (of wanneer je een vrouwelijke partner hebt), kan je hier meer informatie vinden over het aanvragen van erkenning en gezag.

Zwangerschapscursus

Voorbereiden op de bevalling kan je o.a. doen middels een cursus. Er zijn veel verschillende soorten cursussen. Wij kunnen je deze in ieder geval van harte aanbevelen:

Minder gericht op de bevalling, maar meer op fit blijven tijdens en na de zwangerschap:

Voorlichtingsavonden Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Ter voorbereiding op de bevalling en/of het geven van borstvoeding kan je een voorlichtingsavond in het Wilhelmina Ziekenhuis bezoeken. De agenda voor deze avonden en hoe je je hiervoor kan aanmelden, vind je hier.

Vaccinatie kinkhoest

Vanaf ongeveer 28 weken zwangerschap is het mogelijk om je te laten vaccineren tegen kinkhoest. De kosten hiervan zijn vooralsnog voor eigen rekening. We vinden het belangrijk om je te informeren over deze mogelijkheid, zodat je zelf een weloverwogen beslissing kunt nemen. Via deze link vind je meer informatie: www.rivm.nl/kinkhoest/kinkhoestvaccinatie-voor-zwangere-vrouwen

Tot snel op het spreekuur!

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard