1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Welkom!

  Gepubliceerd op: 1-25-2022Bewerkt op: 1-25-2022
  Verloskundigen Hoeksche Waard Oost Gepubliceerd op: 1-25-2022Bewerkt op: 1-25-2022
  Geschreven door: Verloskundigen Hoeksche Waard Oost
  Allereerst van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat een mooi nieuws! Welkom in onze praktijk. We hopen je met onze kennis en ervaring te kunnen begeleiden tijdens de zwangerschap, om dit een onvergetelijke periode te laten zijn. We hopen dat je met ons vertrouwen in jezelf en je eigen lichaam krijgt om straks een wereldprestatie neer te zetten!

  Je hebt je bij ons in de praktijk ingeschreven en willen graag het een en ander aan informatie nu alvast met je delen.

  Tijdens de eerste afspraak zullen wij je een hoop vragen stellen over je eigen gezondheid, de gezondheid van je partner en eventueel eerdere zwangerschappen. Om je hier op voor te bereiden staat er op zwangerenportaal bij documenten een vragenlijst. Hiervoor moet je je even aanmelden bij zwangerenportaal. We koppelen je kaart binnen één a twee werkdagen. Het is fijn als je deze voor de afspraak invult en ingevuld upload. Zo kunnen wij het eerste gesprek voorbereiden. Daarnaast geven wij bij de eerste afspraak informatie over de prenatale testen die je kan laten doen, zoals de NIPT, 13-weken echo en 20-weken echo en gaan we in op een gezonde levenstijl tijdens de zwangerschap. Wil je je hierover alvast inlezen, ook deze folders staan bij je documenten op zwangerenportaal.

  Overweeg je om mee te doen met moeders voor moeders? Meldt je dan op tijd aan. Aanmelden kan via de link: https://www.moedersvoormoeders.nl/ik-wil-meedoen/aanmelden/

  Ben je al begonnen met het slikken van foliumzuur? Als je foliumzuur slikt in de eerste weken van de zwangerschap, dan verklein je de kans op bijvoorbeeld een open ruggetje of een hazenlip. Het advies is om foliumzuur in ieder geval tot de 11 weken te slikken. Ook het slikken van extra vitamine D wordt door heel de zwangerschap geadviseerd.

  Wil je al wat informatie hebben over wat je als zwangeren nou wel of niet kan en mag eten? Download dan alvast de app Zwangerhap van het voedingscentrum. Hierin wordt per item aangegeven of iets wel of niet mag en waarom.

  Het samenwerkingsverband waar wij als praktijk in zitten hebben een app gemaakt, genaamd Zwapp+. Hierin kan je een eigen dagboek bijhouden, je medische gegevens bijhouden en wordt per week betrouwbare informatie gegeven die rond die termijn handig is om te weten. Je kunt de app downloaden in de appstore van je telefoon.

  Bij vragen mag je ons altijd bellen. Dit mag ook op het spoednummer: Belangrijk voor jou als zwangere is, dat je gerust zwanger kunt zijn. Het spoednummer is bedoeld voor vragen die niet tot de volgende dag kunnen wachten en/of als je ongerust bent of je je zorgen maakt.

  Blijf op de hoogte van onze praktijk via onze site, de facebookpagina en instagrampagina.

  We kijken er naar uit om je te ontmoeten.

  Ageeth - Lisa

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard