1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Sluiting Heinenoordtunnel

  Gepubliceerd op: 4-25-2023Bewerkt op: 4-25-2023
  Verloskundigen Hoeksche Waard Oost Gepubliceerd op: 4-25-2023Bewerkt op: 4-25-2023
  Geschreven door: Verloskundigen Hoeksche Waard Oost
  Zoals jullie vermoedelijk wel weten hebben we komende periode te maken met sluiting van de Heinenoordtunnel en een afgesloten Haringvlietbrug. Aangezien we op ons eiland geen ziekenhuis hebben, brengt dit mogelijk problemen met zich mee voor personen, die (specialistische) medische hulp nodig hebben. Middels dit schrijven willen we je informeren hoe wij als verloskundigen je komende periode (extra) willen ondersteunen.

  Wanneer? In 2023 en 2024 is de tunnel een groot aantal weekenden en nachten, meestal in 1 rijrichting, afgesloten. Zie voor de weekend- en nachtafsluitingen de actuele planning op rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel.

  Van donderdag 28 april tot en met maandag 8 mei en van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 1 september 2023 in beide rijrichtingen.

  Wat te doen wanneer de Heinenoordtunnel is afgesloten? Wanneer je onder zorg bent bij de verloskundige, bel je de verloskundige als je klachten hebt of als je bevalling is begonnen. Op het spreekuur zal de verloskundige je precies vertellen wanneer je moet bellen. De dienstdoende verloskundige komt bij je thuis langs en samen beoordeel je waar je gaat bevallen en – als je voor een (poli)klinische bevalling kiest – wanneer je naar het ziekenhuis gaat. Wanneer je kiest voor een bevalling in Rotterdam (Ikazia of Maasstad), ga je met je partner in de auto en rijdt je achter de verloskundige aan door de Tweede Heinenoordtunnel (de langzaam-verkeersbaan). De verloskundige heeft ontheffing om samen met een andere auto door de tunnel te mogen. Er is onder geen beding toestemming om zonder ontheffing door de tunnel te mogen. Alleen bussen en voertuigen met ontheffing mogen gebruik maken van deze speciale route.

  Wanneer je onder zorg bent van de gynaecoloog, bel je bij spoedklachten of als je bevalling is begonnen, naar het nummer wat je hebt meegekregen op de poli. Je overlegt met de arts of verpleegkundige van het ziekenhuis of het noodzakelijk is dat je naar het ziekenhuis komt. De arts of verpleegkundige van het ziekenhuis beoordeelt hoe je naar het ziekenhuis komt; met eigen vervoer, met ambulance of onder onze escorte door de Heinenoordtunnel. Wanneer je weeen hebt of je vliezen zijn gebroken en het wenselijk dat je vlot naar het ziekenhuis gaat, mag je na overleg met het ziekenhuis ook de verloskundigenpraktijk bellen. We komen dan thuis langs en begeleiden je tot je in het ziekenhuis bent. Dit altijd in overleg met de arts of verpleegkundige van het ziekenhuis. Zij zijn verantwoordelijk voor de juiste zorg.

  We verwachten een flinke verkeersdrukte tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel, daarom kan het in die periode voorkomen dat je een andere verloskundige, dan gebruikelijk, thuis komt kijken en je begeleidt. De verloskundigenpraktijken in de Hoeksche Waard hebben met elkaar afgesproken voor elkaar in te springen als dat door verkeersdrukte noodzakelijk is. We hopen hiervoor op je begrip.

  Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren dat de reistijden tijdens de afsluiting flink kunnen oplopen. Rijkswaterstaat adviseert om een uur extra tijd in te plannen bij afspraken.

  We hopen je met dit schrijven voldoende op de hoogte hebben gebracht. Heb je vragen, stel ze gerust op het spreekuur of bel of mail.

  Ons spoednummer voor overleg of hulp bij bevalling is (24/7): 078-6767439 toets 9. Je wordt doorgeschakeld met de dienstdoende verloskundige.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard