1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  nieuwe maatregelen corona

  Verloskundigen Hoeksche Waard Oost

  , 12 november 2021 15:52Laatste update op: 12 november 2021 15:55

  Via deze weg willen wij jullie op de hoogte stellen van de "nieuwe" coronamaatregelen.

  Het zal jullie niet ontgaan zijn dat sinds afgelopen zaterdag de maatregelen rondom het coronabeleid landelijk aangescherpt zijn. Ook wij hebben met deze maatregelen te maken, omdat onze wachtkamer een publieke ruimte is.

  Op de praktijk in Puttershoek willen wij je dan ook verzoeken om binnen in de wachtkamer en in de spreekkamer een mondkapje te dragen. Wij zullen dit ook doen. Je mag nog steeds iemand meenemen naar het spreekuur, maar laat dit het liefst wel iemand uit je eigen gezin zijn. Neem liever niet je kinderen mee naar het spreekuur, tenzij het niet anders kan. Probeer zo veel mogelijk opvang te regelen, maar als het niet anders kan, hoef je je afspraak niet te verzetten. We proberen de wachtkamer zo veel mogelijk leeg te laten, dus kom liever niet te vroeg. Zit de wachtkamer wel vol, wacht dan bijvoorbeeld bij goed weer even buiten of in de auto.

  Op de spreekuurlocatie in Strijen zijn wij te gast bij de huisartsenpraktijk. Omdat zij met een zieke populatie te maken hebben, zien zij liever zo min mogelijk mensen binnen. Dus kom het liefst alleen naar de consulten in Strijen. Heb je een eerste controle, de uitleg over de testen, een 30/36 weken gesprek, uitleg over overtijd gaan of heb je de mentale support van je partner nodig, dan mag je wel samen komen. Zou je dan buiten of in de auto willen wachten? We bellen je zodra onze spreekkamer leeg is en dan kun je binnen komen.

  Kom je op het spreekuur in 's Gravendeel dan gelden dezelfde maatregelen als in Puttershoek.

  De ziekenhuizen hebben hun beleid ook aangescherpt.

  In alle ziekenhuizen geldt dat als je gaat bevallen je het moment dat je het ziekenhuis in loopt tot het moment dat je op de verloskamer bent, je een mondkapje op moet. Dit geldt zowel voor de zwangere als voor de partner. Op de verloskamer mag je mondkapje af. Als er voldoende afstand is, mag deze bij je partner ook af. Het kan zijn dat je partner bij het persen wel een mondkapje op moet, omdat we dan de anderhalve meter niet kunnen waarborgen. Aan bed zullen wij ook een mondkapje of faceshield dragen.

  In het Albert Schweitzer ziekenhuis geldt dat er één iemand extra bij de bevalling mag zijn. In veel gevallen zal dit dus je partner zijn. Dit betekent wel dat als het medisch wordt en de gynaecoloog bij de bevalling moet komen, wij er in sommige situaties niet meer bij mogen blijven.

  In het Ikazia ziekenhuis en het Maasstad ziekenhuis mogen er twee begeleiders zijn. Dit kan dus je partner en eventueel een moeder of vriendin zijn, maar kan ook een van ons zijn als het medisch wordt.

  Indien je voor een reguliere poli-controle naar de gynaecoloog moet, is het verzoek zoveel mogelijk alleen te gaan. Is er sprake van een spoedcontrole, dan mag je samen komen.

  Heb je verkoudheidsklachten en staat er een afspraak gepland, bel dan even naar ons om te overleggen wat wijsheid is.

  Ben je positief getest op COVID-19, laat dit dan aan ons weten. Meestal verloopt een infectie met COVID-19 mild. Wanneer je ouder bent dan 35, een BMI > 30 hebt of een niet-westerse achtergrond, heb je meer kans op een ernstig beloop. Houdt je aan de volgende adviezen: blijf thuis en neem je temperatuur op. Indien je koorts hebt, overleg dan met ons, wat je het beste kunt doen. Van hoge koorts kun je weeen krijgen.

  Tot slot geldt voor alle zwangeren het advies om je te vaccineren met een m-RNA vaccin (zoals Moderna of Pfizer) indien je dit nog niet had gedaan. Je verkleint hiermee de kans op een ernstig beloop van een COVID-19 infectie. De beroepsvereniging van gynaecologen heeft een informatiekaart met de adviezen rondom vaccinatie.

  We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met hartelijke groet,

  Lisa Viskil en Ageeth in ’t Veld

  Fanny Bertens en Marieke van Leeuwen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard