1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Coronavaccinatie via onze praktijk

  Verloskundigen Hoeksche Waard Oost

  , 6 januari 2022 20:31Laatste update op: 6 januari 2022 20:38

  Krijg nu je eerste/tweede of boostervaccinatie via onze praktijk!

  Beste cliënt en partner,

  Voor zwangeren is het extra belangrijk dat ze de basisvaccinaties en boostervaccinatie krijgen. Zwangeren hebben een hoger risico op ernstige COVID-19, met ziekenhuisopname en mogelijkse zwangerschapscomplicaties met gevolgen voor moeder en kind. Sinds het najaar van 2021 met de deltavariant als dominante variant en daarna de opmars van de omikronvariant in december 2021, zien we een stijging van het aantal zwangeren met COVID-19 in de ziekenhuizen op de verpleegafdelingen en de intensive care.

  Wij willen graag bijdragen aan de mogelijkheid om een vaccinatie te krijgen en willen de mogelijkheid bieden voor een boostervaccinatie of voor een start van de basisvaccinatie bij ons op de praktijk.

  De eerste datum om dit te starten hebben we gesteld op dinsdag 11 januari 2022 vanaf 12.00. Wanneer er vraag naar is, zullen we dit maandelijks herhalen. We bestellen de vaccins in de apotheek van het Erasmus MC. In principe krijgen wij het Comirnaty (Pfizer/BioNTech) 30 µg vaccin toegestuurd. Ook een boostervaccinatie is mogelijk, onder bepaalde voorwaarden. Het Erasmus MC registreert de vaccinatie in het daarvoor bestemde systeem, zodat je vaccinatie ook geregistreerd wordt bij het RIVM (en daarmee ook in de coronacheck app). Je krijgt informatie mee over bijwerkingen. Wil je meer informatie over vaccinatie en zwangerschap, bekijk dan de bijgevoegde informatiekaart van onze beroepsverenigingen over vaccinatie en zwangerschap.

  Wanneer kom je in aanmerking voor (booster)vaccinatie?

  • Als je nog geen enkele vaccinatie voor COVID-19 hebt toegediend gekregen en/of na een eventuele doorgemaakte COVID-19 infectie.
  • Als je de basisvaccinatie hebt ontvangen van 1x Janssen vaccin of 2x Comirnaty (Pfizer/BioNTech) of 2x Spikevax (Moderna) en de laatste toediening is langer dan 3 maanden geleden.
  • Als je een deel van de basisvaccinatie hebt ontvangen en een doorgemaakte COVID-19 infectie langer dan 3 maanden geleden is.

  Hoe kun je meedoen? Je kunt de praktijk mailen (info@verloskundigenhwo.nl) met je wens tot deelname en daarin willen we graag de volgende gegevens weten:

  • Heb je een Corona-infectie gehad: Ja/Nee? Zo ja, wanneer?
  • Welke vaccinatie heb je al ontvangen? (Janssen/Pfizer/Moderna) en wanneer?

  We willen het uiterlijk 10 januari om 12.00 weten, zodat we voldoende vaccins kunnen bestellen. We plannen je daarna in een tijdvak om drukte in de praktijk te voorkomen. Het is belangrijk om na je vaccin een kwartier te blijven. Wij zorgen dat er wat te drinken voor je klaar staat. In de mail zit een bijlage met een gezondheidsverklaring, deze moet je invullen en meenemen met je afspraak. Als je een van de vragen met ja kan beantwoorden overleg dan even met ons.

  Heb je nog meer vragen of staat jouw specifieke situatie niet tussen het bovengenoemde, overleg dan met ons. Dit mag ook eventueel via de spoedlijn (078-6767439 toets 9)

  In de bijlage kun je informatiekaart vinden over vaccinatie tegen COVID-19 in de zwangerschap of rondom kinderwens en de benodigde gezondheidsverklaring.

  We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. We hebben het vertrouwen dat de vaccins veilig zijn en dat je met vaccinatie een ziektebeloop met ernstige COVID-19 kan voorkomen.

  Met een hartelijke groet,

  Ageeth in ’t Veld - Israel en Lisa Viskil – Koster

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard