1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  category-image

  Onstuimige tijden

  Terug

  Onstuimige tijden

  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk aan de Schie
  Verloskundigenpraktijk aan de SchieGeschreven door: Verloskundigenpraktijk aan de Schie
  Wij begrijpen dat de vele veranderingen in de zorg op het moment, jullie soms onzeker kunnen maken, vandaar even wat tips vanuit ons

  In jouw lichaam kloppen er twee harten (soms zelfs meer dan 2). Het extra hart brengt best wel wat met zich mee. Naast het feit, dat je lichaam voor je kindje zorgt, gebeurt er veel meer met je. Bijna elke zwangere vrouw maakt zich in meer of mindere mate zorgen. Zorgen die onder andere gaan over de gezondheid van het kind in je buik, je eigen gezondheid en de bevalling. Plots kwam het Corona virus om de hoek kijken en kreeg je een zorg erbij. Het effect van het Corona virus is merkbaar en voelbaar in de gehele maatschappij, en heeft ook jullie bereikt. De standaardzorg van ons en de gynaecologen, waar je op kon rekenen, veranderde compleet. Dit kan niet anders dan een uitwerking op je hebben.

  • Misschien roept het vragen en onzekerheden bij je op.
  • Misschien heeft het effect op het (zelf) vertrouwen dat je wel of niet voelde.
  • Misschien beangstigt het je meer dan je toegeven wil en ervaar je best wel wat stress.
  • Misschien heeft de veranderde zorg ook momenten waar je naar uitkeek beïnvloedt. De echo met je partner maar ook het kraambed bijvoorbeeld.

  Kortom jouw zwangerschapsbeleving is ruimschoots geraakt en veranderd. Uiteraard roept dit emoties op die je soms aanvliegen. Dit is volstrekt normaal. Soms is de emotionele lading groot en zichtbaar. Het zou kunnen zijn dat je heel goed kon relativeren maar dat het je niet meer lukt om begrip op te brengen voor alles en iedereen. De afleiding die je had (werk, sport, de stad in gaan, bezoekjes van vriendinnen) ben je deels ook kwijt door de maatregelen van het kabinet. Je hebt meer tijd om te piekeren door het (deels) wegvallen van je afleiding. Verdriet, teleurstelling, boosheid kunnen heel begrijpelijk hun weg vinden in je hoofd en in je lijf. Wij als verloskundigen hebben alle emoties de revue zien passeren in de afgelopen tijd. Wij weten welk effect deze zorgmaatregelen op jullie hebben. Voor sommigen is de impact van deze crisis dan ook zo groot dat ze er diep onder lijden, dat raakt ons. Via deze weg willen we jullie laten weten dat we begrip voor jullie hebben en dat we met jullie mee leven.

  Wat kun je doen (ondanks de zorgen die je hebt) om jouw zwangerschapsbeleving toch nog positief te beïnvloeden en zo het piekeren te verminderen? • Wees voorzichtig met welke informatie je leest op internet. We hebben dan liever dat je ons belt of mailt.

  • Wie zich in een vicieuze piekercirkel bevindt het: leer ademhalingsoefeningen. Het is een bewezen manier om tot stress-release te komen. Op YouTube zijn er filmpjes te vinden om ademhalingsoefeningen aan te leren en zijn er filmpjes om te leren puffen

  • Mindfulness oefeningen en yogaoefeningen zijn eveneens heel geschikt om een beetje rust in je hoofd te maken. Ook die kun je prima online vinden op het moment.

  • Er zijn een aantal onlinezwangerschapscursussen die je vanuit huis kunt volgen. Neem eens de tijd om je daarin te verdiepen, misschien zit er wat bij waar je gebruik van wil maken.

  • Lees een boek! Er is een scala aan boeken op de markt die over zwangerschap en bevallen gaan. De keuze is groot, maar welke past bij jou?

  Eén boek willen we jullie onder de aandacht brengen. Het is een geboorteboek dat uitgaat van jou als vrouw, als mens en als moeder. Het versterkt je zelfvertrouwen en maakt je bewust van wie je bent en wat je denkt, maar leert je ook bewust na te denken over je proces, gericht op je bevalling en je kraambed. Uiteraard komt ook de rol van de partner komt aan de orde. Daarnaast kun je met behulp van dit boek (indien je dat wenst) een persoonlijk geboorteplan schrijven. Dit geboorteplan maakt mogelijk dat wie er ook voor je zal zorgen, geïnformeerd is over welke vrouw je bent en welke zorg jij nodig hebt. De juiste zorg aan de juiste vrouw! Het boek heet het Meadiarium, zoveel meer dan een geboorteplan. Wij hebben er een paar van te koop op de praktijk, ver is het uitsluitend verkrijgbaar via de website: www.Meacoaching.nl.

  • Binnenkort zullen wij meer online gaan aanbieden, filmpjes, teksten en we zullen live komen op social media, wij laten het tijdstip vroegtijdig weten!

  Heb jij een geweldig tip voor andere zwangere vrouwen, dan horen we die uiteraard graag! Samen zorgen we voor elkaar!

  Verloskundigen aan de Schie

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard