1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Trouwen als je zwanger bent

  Gepubliceerd op: 11-16-2022Bewerkt op: 10-9-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-16-2022Bewerkt op: 10-9-2023
  Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: bellyfashion
  De tijd van eerst trouwen en dan in pas in verwachting is in Nederland al lang niet meer altijd deze volgorde. En als je eerst in verwachting bent en dan nadenkt over trouwen vinden veel stellen een groot huwelijksfeest niet nodig.

  Omdat getrouwd zijn juridisch veel voordelen heeft voordat de kleine geboren wordt, kiezen veel aanstaande ouders ervoor om toch tijdens de zwangerschap te trouwen en niet erna. En ook met een zwangere buik kun je er fantastisch uit zien! Met deze tips kun je dé dag optimaal voorbereiden.

  Prik een datum tussen de 16 en 32 weken

  In deze periode van je zwangerschap voel je je vaak het fijnst en heb je de minste kans op complicaties.

  Bepaal je budget

  Maak een budget vrij en kijk hoeveel en wat je hiermee kunt doen. Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar ook de aankomende baby kost geld, dus bepaal goed waar je je geld aan uit wilt geven. Hoeveel mensen nodig je uit? Lunch of diner? Restaurant of etentje bij iemand thuis? Professionele fotograaf of een vriend of vriendin?

  Uitnodigingen

  Als je weet hoeveel mensen je uitnodigt, kun je de uitnodigingen bestellen. Zelf maken kan natuurlijk ook. Gebruikelijk stuur je een uitnodiging 6 weken van tevoren. Een save the date mailtje of appje kan natuurlijk altijd eerder.

  Plan je dag niet te vol

  Houd er rekening mee dat je als je zwanger bent sneller moe bent, zorg voor genoeg rust momentjes. Organiseer bijvoorbeeld een lunch of diner in plaats van een feest tot in de late uurtjes.

  Boek op tijd een locatie en fotograaf

  Omdat restaurants en fotografen wel vaak een volle agenda hebben, is het verstandig deze op tijd vast te leggen.

  Wat staat er op het menu?

  De gezondheid van jou en de baby staat natuurlijk voorop. Zorg voor een menu die past bij je zwangerschap en denk ook aan een lekkere alcoholvrije cocktail.

  Ceremoniemeester

  Zorg voor een goede ceremoniemeester die je kan helpen met de organisatie en op de dag zelf de planning in de gaten kan houden. Zo kun jij af en toe een rustmomentje pakken.

  Boeket

  Wil je een bruidsboeket bij je jurk, denk dan goed na over de kleuren en soort bloemen. Smaken verschillen. Bestel het boeket op tijd zodat de bloemist kan zorgen dat hij/zij de juiste bloemen heeft.

  Say yes to the dress

  Wat trek je aan? Je lijf verandert, niet alleen je buik, maar ook je borsten groeien. Er zijn hele mooie bruidsjurken die speciaal ontworpen zijn voor de zwangerschap, waar je zwangere buik heel mooi in uitkomt en je je geen zorgen hoeft te maken of hij nog wel past op de trouwdag. Geen stress deze jurken hoeven niet een jaar van tevoren besteld te worden. Deze jurken zijn vaak uit voorraad leverbaar. En er zijn heel veel prachtige voordelige zwangerschapsbruidsjurken.

  Accessoires bij de jurk

  Je kunt helemaal losgaan met accessoires, maar je kunt het ook eenvoudig houden. Bepaal wat bij je past. Wil jij een sluier of juist een mooi sieraad in je haar. Denk aan een warme shawl als je trouwt in een kouder seizoen.

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met bellyfashion

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard