1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

    Blijf op de hoogte!

    Ontvang nieuws speciaal voor jou!

    Thermometers: kamerthermometer, badthermometer en lichaamsthermometer voor je baby

    ZP® - Magazine

    , 21 oktober 2021 20:28Laatste update op: 10 mei 2022 22:57

    Met de komst van een baby heb je verschillende thermometers nodig. Alle ouders weten namelijk dat een baby en temperatuur nogal een dingetje is. Want wanneer heeft je baby het nu te warm of te koud heeft? Een kamerthermometer, lichaamsthermometer en badthermometer mogen daarom echt niet missen!

    Welke thermometers voor je baby?

    Je zult snel merken dat de perfecte temperatuur een belangrijke rol speelt in het dagelijkse leven van jou en je baby. Baby’s mogen het namelijk niet te warm of te koud hebben, en voor jou kan dat even wennen en soms stressen zijn. Om het je wat gemakkelijker te maken, zijn verschillende thermometers hard aan te raden, zodat je je niet constant af hoeft te vragen of het niet te warm of te koud is voor je baby in bad, in de kamer, of als je je afvraagt hoe het staat met de lichaamstemperatuur voor je baby.

    Lichaamsthermometer

    Dit is een item dat absoluut niet mag missen in je babyuitzet. Over het algemeen zal je prima met je vingers aan het nekje, voetjes of handjes van je baby kunnen voelen of hij of zij het goed heeft qua temperatuur. Maar voel je dat de je baby het wel erg warm heeft, en vermoed je koorts? Meet dan de lichaamstemperatuur op met een thermometer. Je hebt verschillende opties:

    • Staafthermometer: de staafthermometeris de meest gebruikte en meest bekende thermomether. Je kunt hem gebruiken via de anus, via de mond, of onder de oksel. Via de anus geeft het meest betrouwbare resultaat, en onder de oksel het minst betrouwbare.

    • Oorthermometer: de oorthermometermeet de temperatuur van het trommelvlies, en laat je de temperatuur makkelijk meten. Wel is deze methode wat minder betrouwbaar dan via de anus. Ook kun je de oorthermometer niet gebruiken bij baby’s onder de 3 maanden.

    • Speenthermometer: met de speenthermometermeet je de temperatuur via een speentje in de mond van je kind. Deze meting kan tot wel 2 minuten duren.

    • Voorhoofdthermometer: de voorhoofdthermometerplaats je op het voorhoofd, of op 1 van de slapen. Een comfortabele manier, maar niet erg betrouwbaar.

    Badthermometer

    Het badje van je baby mag niet kouder dan 36 graden en niet warmer dan 38 graden zijn. Je kunt de temperatuur checken door je elleboog erin te houden: als het water dan ongeveer even warm aanvoelt als je elleboog, is de temperatuur oké. Toch is het fijn om in de eerste maanden van je baby een thermometer te hebben om zeker te weten dat het water goed is, vooral voor je pasgeboren baby. Een badthermometermag dan niet missen.

    Kamerthermometer

    Ook het kamertje waar je baby slaapt mag niet te warm en te koud zijn. De temperatuur ligt idealiter tussen de 16 en 20 graden, en voor jonge baby’s in de eerste weken rond de 20 graden. Is je baby twee maanden, dan is de temperatuur het liefst tussen de 15 en 18 graden. Dat klinkt misschien fris, maar voor je baby is het beter het iets frisser te hebben dan te warm in zijn kamertje. Je meet de temperatuur eenvoudig met een kamerthermometer, maar vele babyfoons hebben al een ingebouwde thermometer.

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursussen

    • Community

    • Dashboard