img

Marlie Houben

Natuurgeneeskundig therapeut en diëtist in Linne

Graag stel ik mij aan u voor. Ik ben Marlie Houben (1958) en woon in Linne, samen met man en zoon. Op 1 januari 1995 heb ik de stap gezet om een eigen praktijk te realiseren. Met veel passie en plezier draag ik mijn kennis en ervaring over aan cliënten, collega’s en anderen die interesse hebben in complementaire behandelwijzen.

Failed to render custom element: Button.
Template "elements/Button.html.twig" is not defined.

In mijn praktijk begeleid ik cliënten naar een beter Wel-Zijn. Wel-zijn heeft vooral te maken met de mate van harmonie die wij ervaren in onszelf en in onze omgeving. Bij verstoring van de harmonie voelen wij ons on-wel of ziek.

De mens centraal

In de natuurgeneeskunde staat de mens, als gehele persoon, centraal. Vanuit deze holistische benadering is er aandacht voor lichamelijke, emotionele, psychische alsook voor sociale aspecten. Het doel is het herstellen van de verstoorde balans. Hierbij wordt in de eerste plaats gebruik gemaakt van de natuurlijke geneeskracht die in eenieder aanwezig is.

Failed to render custom element: Button.
Template "elements/Button.html.twig" is not defined.

Ter ondersteuning kunnen natuurlijke middelen nodig zijn, zoals:

  • Homeopathie
  • Kruiden
  • Bloesem-remedies
  • Voedingssupplementen
  • Voedings- en dieetadviezen

Het opsporen van mogelijke oorzaken die de balans verstoren, gebeurt aan de hand van een uitvoerig vraaggesprek, een bio-energetische test en indien nodig aanvullend onderzoek.

Klachten

Bezoekers van de praktijk komen uit alle leeftijdsgroepen en met een grote diversiteit aan hulpvragenn. In mijn praktijk zie ik veel baby’s en jonge kinderen die ‘niet lekker in hun vel zitten’, vaak met klachten als: overmatig huilen, overmatig spugen, buikpijn, krampjes, eczeem, benauwdheid, rochelen, steeds verkouden, oorontsteking, snotterbellen, gedragsproblemen, etc. Vaak speelt de voeding hierin een belangrijke rol.

(Aanstaande) ouders en kinderen krijgen een uitgebreid voedingsadvies, zo nodig aangevuld met homeopathische middelen, kruiden of Bloesem-remedies.

Andere veel voorkomende klachten zijn:

  • Chronische vermoeidheid
  • Allergieën
  • Gewrichtsklachten
  • Darmklachten
  • Chronische ontstekingen (voorhoofdsholten, keel, oren, blaas)

Contactgegevens
Marlie Houben Aben
Hertestraat 2A
6067 ER Linne
tel. 0475 - 464 815
e-mail: marlie.houben@hetnet.nl
website: www.praktijkmarliehouben.nl
Lid van Fontein Kinderzorg

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!