img

Verloskundigen Ridderhof Oss e.o.

Zijn jullie zwanger? Van harte gefeliciteerd! De verloskundigen van Verloskundigen Ridderhof staan voor jullie klaar. Voor alles wat er op jullie afkomt, voor vragen en persoonlijke begeleiding rondom zwangerschap en geboorte.

Zodra je een positieve zwangerschapstest hebt, kun je je bij ons aanmelden.
Ook als je zwanger wilt worden kunnen jullie bij ons terecht op kinderwensspreekuur.

Ons team

Ons team bestaat uit vier verloskundigen en twee praktijkassistentes. Je leert ons alle vier kennen tijdens de spreekuren. De dienstdoende verloskundige is degene die je bevalling begeleidt. Zij is dan geen vreemde meer voor je.

Naast de vier verloskundigen werken er twee verloskundig waarneemsters in onze praktijk. Zij vallen zo nodig in als iemand van ons met vakantie is, ziek is of een bijscholing heeft. Zo blijft de continuïteit binnen de praktijk gewaarborgd. Mocht het heel erg druk zijn, dan hebben wij een regeling met andere praktijken; er wordt dus altijd goed voor je gezorgd.

De praktijkassistentes Annemiek en Anne-Marie ondersteunen ons tijdens de spreekuren. Zij regelen alle afspraken en zorgen ervoor dat je antwoord krijgt op de vragen waarmee je belt. Hierover wordt altijd overleg gepleegd met één van de verloskundigen en verloskundige vragen beantwoorden wij altijd zelf.

Ook nemen zij veel administratie van ons uit handen, waardoor we tijdens het spreekuur, jouw bevalling en de kraamvisites meer tijd voor je hebben.

Met elkaar staan wij voor goede verloskundige zorg. Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke begeleiding, kwaliteit van zorg en een prettige samenwerking. Ook een goede samenwerking met andere beroepsgroepen vinden we van belang. Zo zijn we actief in het verloskundig samenwerkingsverband KIEM met de gynaecologen van Ziekenhuis Bernhoven en in de verloskundigen coöperatie PRINCC. Daarnaast hebben we regelmatig overleg met o.a. huisartsen, fysiotherapeuten en kraamcentra.

We waken ervoor om niet te lang achter elkaar dienst te hebben. Hierdoor treffen jullie altijd een frisse, uitgeruste verloskundige. Om de kwaliteit van zorg hoog te houden en de laatste ontwikkelingen te blijven volgen, nemen we actief deel aan bij- en nascholingen. Alle verloskundigen van de praktijk staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen.

Wat je van ons kunt verwachten:

  • Persoonlijke begeleiding van kinderwens tot anticonceptie
  • Extra uitgebreide zwangerschapscontroles
  • Avondspreekuur, ook voor intakes
  • Echoscopie
  • Gratis parkeergelegenheid bij al onze locaties
  • Gratis Zwangeren Zaterdagen

Echo’s

Naast verloskundigen zijn we ook echoscopisten. De eerste echo maken we al bij de intake, daarna krijgen jullie een termijnecho, groeiecho en liggingsecho.
Spoedecho’s kunnen, als dat nodig is, ook buiten de spreekuren om gemaakt worden.

Extra uitgebreide controles

Lijkt het je fijn om meer te weten over jouw zwangerschap, bevalling en kraamperiode en om samen met andere zwangeren je zwangerschap te beleven? Bij ons is dat mogelijk!
Centering Pregnancy is een vorm van zwangerschapsbegeleiding in groepsverband. De bijeenkomsten dragen bij aan meer vertrouwen in jezelf, jouw zwangerschap, de bevalling en jouw rol als moeder.

Neem ook een kijkje op onze website.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!