img

Zwangerschapsfotografie: superleuk voor later!

Je zwangerschap is een speciale periode in je leven die zeer de moeite waard is om vast te laten leggen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Wanneer plan je dit? Wat is de mooiste tijd om de zwangerschapshoot te doen?

Wanneer

Een zwangerschapshoot doe je wanneer je een mooie ronde buik hebt. Dit is meestal tussen de 32 en de 36 weken. Als je het eerder doet is je buik waarschijnlijk nog wat te klein en komt dit niet mooi over op de foto. Maar wacht je langer heb je de kans dat de mooie ronding van je buik wat minder wordt.

Reserveren

Omdat een fotograaf al ver van te voren volgeboekt kan zitten is het verstandig om tijdig de fotoshoot te reserveren, zodat je zeker weet dat hij/zij plek voor je heeft. Wacht daar zeker niet te lang mee.

Een fotograaf kiezen

Er zijn veel fotografen, maar welke kies je nu? Bedenk vooraf wat voor soort fotoshoot je graag wilt. Liever met mooie zwangerschapsjurken in een studio of toch liever buiten op een mooie locatie? Of wil je een lifestyle fotoreportage bij jullie thuis? Op internet kun je het voorwerk al doen en de verschillende websites bekijken. Iedere fotograaf heeft zijn of haar eigen stijl.

Door bij verschillende fotografen te kijken zie je snel genoeg welke foto’s je het meeste aanspreken. Maar vergeet ook niet te kijken naar de fotograaf zelf. Het is prettig als je een klik met de fotograaf hebt. Je kunt de fotograaf altijd bellen of mailen voor meer informatie. Op locatie of in de studio, die keuze is geheel aan jezelf. Bekijk foto’s die je mooi vindt en maak daaruit je keuze of overleg met de fotograaf.

Partner en broertje(s) of zusje(s), neem ze mee naar de fotoshoot. Natuurlijk heb jij die mooie, ronde buik die op de foto moet, maar vergeet ook niet dat jullie een nieuw of groter gezin gaan vormen. Dit geheel hoort natuurlijk ook op de foto. Zo krijg je een mooie, diverse serie met prachtige herinneringen die zijn vastgelegd.

Nog een voorbeeld

Auteur van dit artikel:
Beroepsvereniging van geboortefotografen
Geboortefotografen.com is een professionele beroepsvereniging van geboortefotografen uit Nederland en België. Bij onze vereniging zijn alleen geboortefotografen aangesloten die voldoen aan de hoogste eisen om de mooiste geboortereportages af te leveren en kwaliteit en privacy te waarborgen.

Auteur:
zwangerenportaal.nl
zwangerenportaal.nl heeft tot doel om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!