img
Kanaal: ZPĀ® - Magazine
Op dit kanaal komt al het laatste nieuws binnen met betrekking tot zwanger worden, je zwangerschap, de bevalling en je baby!

Seksualiteit tijdens de zwangerschap. Is dit veilig?

Er bestaan veel mythen en onduidelijkheden over seksualiteit tijdens de zwangerschap. Geslachtsgemeenschap tijdens een normale zwangerschap heeft geen enkel risico. Het kind ligt veilig in de baarmoeder in een beschermde omgeving van vruchtwater en vliezen. Maar de seksuele relatie is bij de meeste paren die een kind verwachten toch (tijdelijk) anders.

Seksualiteit en zwangerschap

Emotioneel en lichamelijk is er nogal wat aan de hand en dat kun je moeilijk negeren. Het is goed voor stellen dat je de eerste drie maanden van je zwangerschap niet aan vrijen moet denken! Je voelt je moe en anders. Soms heb je ook nog behoorlijk veel last van misselijkheid.

Geen zorgen, tegen het einde van de derde maand raak je weer wat meer in je gewone doen en dit zal je partner ook merken. De zin in seks kan nu zelfs groter zijn dan voorheen. Dat komt doordat er meer doorbloed weefsel rond de vagina is, meer vochtafscheiding, grotere en gevoeligere borsten en een grote hoeveelheid hormonen in je lichaam. Snel opgewonden raken en het hebben van opwindende dromen kunnen nu heel normaal zijn.

In een later stadium kan de dikke buik in de weg gaan zitten. Dankzij trucjes zoals andere houdingen hoeft dit geen probleem te zijn. Creativiteit en een beetje humor doen vaak wonderen.

Ondervinden jij en je partner toch problemen of heb je vragen over seksualiteit? Dan kun je dit altijd bespreken met je verloskundige.

Auteur:
zwangerenportaal.nl
zwangerenportaal.nl heeft tot doel om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!