img
Kanaal: ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken
Voor elke zwangerschapsweek een specifiek recept, met de voedingsstoffen die je dan net nodig hebt. De lekkerste recepten voor tijdens de zwangerschap!

Recept week 6: Gevulde Conchiglioni-schelpen

Een belangrijk vitamine in de zwangerschap is foliumzuur. Voor de groei en ontwikkeling van de baby is het belangrijk vier weken voor de zwangerschap tot de elfde week extra foliumzuurtabletten te slikken. In het recept deze week broccoli, één van de groenten die veel foliumzuur bevatten.

Pasta komt voor in verschillende soorten en maten. Conchiglioni schelpen zijn bij ons minder bekend, maar in Italië worden ze al jaren gebruikt. De kleine variant koken ze vaak mee in de soep. De grote variant vullen ze met van alles. We eten de conchiglioni vandaag met ricotta, broccoli en een lekkere, kruidige tomatensaus.

Ingrediënten

(voor 2 personen)

 • 130 g Conchiglioni XXL
 • 1 st broccoli
 • 2 romatomaten
 • 1 ui
 • 2 knoflookteen
 • 500 ml passata
 • 200 g ricotta
 • 1 eetlepel bakolie
 • 2 eetlepel olijfolie, extra vierge
 • Italiaanse kruiden naar smaak
 • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng water aan de kook voor de pastaschelpen. Kook de pastaschelpen in 8 minuten beetgaar. Giet het water af. Haal de schelpen uit elkaar en leg ze op een droog keukenpapiertje.

Was intussen de broccoli en tomaten. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de tomaten in kleine blokjes. Maal de broccoli fijn in een keukenmachine.
Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een rasp of snijd de broccoli heel erg klein.
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui, de helft van de knoflook en de broccoli voor 1 minuut.
Schep de gebakken broccoli vervolgens in een apart kommetje en laat afkoelen.
Bewaar de resterende knoflook voor de tomatensaus.

Gebruik dezelfde koekenpan en verwarm hierin de passata, tomaten, de resterende knoflook en wat Italiaanse kruiden gedurende 2-3 minuten. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Schep de ricotta in een aparte kom en roer goed los. Voeg de gebakken broccoli beetje bij beetje toe aan de ricotta en schep goed door elkaar.

Schenk de verwarmde tomatensaus in een diepe ovenschaal. Schep het ricotta-broccolimengsel in de schelpen tot alle schelpen gevuld zijn en leg ze voorzichtig op de tomatensaus. Druppel wat olijfolie erover. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15 minuten.

Verdeel de gevulde conchiglioni over de borden. Schep eventueel wat tomatensaus over de schelpen heen.

Bron: www.ekomenu.nl/gevulde-conchiglioni.html

Auteur van dit artikel:
Linda Rentes - 9maandenmenu.nl
Ik ben Linda Rentes, co-founder van www.9maandenmenu.nl. Ik heb ruim 25 jaar ervaring als verloskundige. Van 2013 tot en met 2016 was ik voorzitter van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen). Het is mijn missie om met gezonde voeding een fitte moeder en gezonde start voor jullie baby te bevorderen.

Auteur:
zwangerenportaal.nl
zwangerenportaal.nl heeft tot doel om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!