img


Zwangere vrouw koopt gezond eten op de markt

Eten tijdens de zwangerschap

Eten tijdens je zwangerschap, het is een verhaal apart. Want wat is nou wel en wat is nou niet goed voor je?

Behalve dat je sommige dingen moet laten liggen, kan ook soms de inspiratie voor nieuwe zwangerschapsrecepten een beetje opraken. Daarom lees je hieronder meer over lekkere recepten per zwangerschapsweek en over wat je allemaal wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap.

Voeding tijdens de zwangerschap

Alles wat je zelf tijdens de zwangerschap binnenkrijgt, komt ook bij je baby terecht. Daarom is het belangrijk om op je eten en drinken te letten. De welbekende cravings kunnen soms ervoor zorgen dat je niet altijd gezonde keuzes maakt. Chocolade, ijs, chips, patat, pizza en snoep zijn voor veel vrouwen favoriet tijdens de zwangerschap. Ook onder het mom van ‘eten voor twee’, is de verleiding groot. Af en toe toegeven aan cravings kan, maar onthoud wel dat een gezonde en gevarieerde voeding belangrijk is voor jou én je baby. Denk hierbij aan voldoende water, goede vetten en groente en fruit. En het voordeel is: als jij nu gezond eet, is de kans groter dat je kindje later ook een voorkeur heeft voor gezond eten.

Gezondheidsrisico's

Naast dat gezond eten erg belangrijk is voor je baby, zijn er ook bepaalde drink- en etenswaren die je beter kunt vermijden vanwege de gezondheidsrisico’s. Bijvoorbeeld rauw vlees, rauwmelkse kaas en rauwe eieren zijn sterk af te raden tijdens een zwangerschap. Deze producten kunnen namelijk toxoplasmose en listeria veroorzaken.

Boodschappenlijstje

Het kan soms best lastig zijn om tijdens je zwangerschap een weekmenu te bedenken. Je mag niet alles eten en als je dan in de supermarkt staat weet je soms niet wat je nou wel en niet mag eten. Daarom hebben wij voor je op een rij gezet wat je mag eten tijdens de zwangerschap én recepten voor alle weken van de zwangerschap. Zo kun je makkelijk een boodschappenlijstje samenstellen van de producten die je wel mag eten, want dat zijn er nog genoeg!

Lees meer

1. Recepten per week


Heb je even geen inspiratie meer voor lekkere recepten, speciaal voor in jouw zwangerschapsweek? Kijk dan hier om de lekkerste recepten te ontdekken per week van je zwangerschap.

Lees meer

2. Wat mag ik wel en niet eten?

Zwangere vrouw met veel fruit

Kijk hier om gelijk te kunnen zien wat je allemaal wel en niet mag eten tijdens je zwangerschap. Er zijn namelijk aardig wat dingen waar je rekening mee moet houden qua voeding tijdens de zwangerschap!

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!