img
Kanaal: ZP® - Magazine
Op dit kanaal komt al het laatste nieuws binnen met betrekking tot zwanger worden, je zwangerschap, de bevalling en je baby!

Leer ontspannen tijdens de bevalling

Ontspannen tijdens de bevalling helpt goed wanneer je pijn ervaart tijdens het bevallen. Er zijn meerdere manieren om te leren ontspannen tijdens de bevalling. Wat jij fijn vindt hoeft natuurlijk niet hetgeen te zijn wat een ander ook prettig vindt. Hier een aantal voorbeelden die je helpen ontspannen tijdens het bevallen en leren om te gaan met pijn.

Ga in bad of onder de douche

Wanneer de pijn te heftig wordt tijdens de weeën kun je onder de douche gaan of in bad gaan liggen om te ontspannen. Wanneer je nog geen weeën hebt maar je vliezen wel zijn gebroken wordt geadviseerd om niet in bad te gaan vanwege eventueel infectiegevaar. Wanneer je wel weeën hebt en je vliezen zijn gebroken kun je gewoon in bad gaan.

Ga ook niet te vroeg in bad of onder de douche, want dit kan ervoor zorgen dat de bevalling niet doorzet of afzwakt. Uiteraard is dit afhankelijk van de hevigheid van de weeën, maar te vroeg je lichaam laten wennen aan het warme water haalt het effect op een later moment weg.

Badbevalling

Door de ontspannende werking die water heeft, is een bevalling in bad wellicht een goede optie voor je. Lees hier hoe een badbevalling in zijn werk gaat.

Een goede ademhaling en ontspanningsoefeningen

Ademhaling is erg belangrijk bij de bevalling. Ontspanningsoefeningen in combinatie met een goede ademhaling helpen je om de pijn van de weeën op te vangen. In jouw zwangerschap kun je verschillende cursussen volgen om deze technieken te leren. Kies ook hierbij weer een cursus waar jij je goed bij voelt en die je vertrouwen geeft. Lees hier wat de meest populaire zwangerschapscursussen zijn.

Door je te concentreren op het wegzuchten van de weeën kun je in een ritme komen waardoor je lichaam endorfinen aanmaakt. Endorfine heeft een pijnstillend effect. Door je te focussen op de ademhalings- en ontspanningsoefeningen focus je je minder op de weeën waardoor je deze als minder pijnlijk ervaart.

Betrek ook je partner bij deze cursus. Je partner kan jou tijdens de bevalling dan voorbereid bijstaan en je helpen bij de ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Naast de hand waar je in kan knijpen kan je partner je dan ook coachen bij de ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Ook kan een massage voor je rug en onderbenen helpen bij het ontspannen. Het is vaak fijn voor je partner om je te kunnen ondersteunen. Lees hier meer tips hoe je je partner meer kunt betrekken bij je zwangerschap

Auteur:
zwangerenportaal.nl
zwangerenportaal.nl heeft tot doel om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap.

Bewaren:
* Alleen je naam wordt bij je reactie getoond, je e-mailadres niet

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!