1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Schaal- en schelpdieren tijdens de zwangerschap

    Gepubliceerd op: 3-17-2022Bewerkt op: 3-7-2024
    ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-17-2022Bewerkt op: 3-7-2024
    Geschreven door: ZP® - Magazine
    Mag je tijdens je zwangerschap genieten van mosselen en andere schelp- en schaaldieren? Lees hier alles over schelpdieren eten als je zwanger bent.

    Schaal- en schelpdieren tijdens de zwangerschap

    Kan je dus wel of niet af en toe genieten van een mosseltje? In rauwe en gekookte vis, ook in schelp- en schaaldieren, kan de listeria bacterie zitten. Met goed gekookte mosselen zal je geen risico lopen op listeria, maar toch adviseert het voedingscentrum maximaal 1 keer per week mosselen te eten. Hetzelfde geldt voor andere, goed gekookte schaal- en schelpdieren.

    De schelpdieren moeten verhit zijn met een temperatuur van minimaal 70 graden, om alle gevaarlijke bacteriën te doden. Ook zolang je kreeft, mosselen, coquilles en kokkels goed kookt, grilt of bakt, loop je geen risico om listeria op te lopen. Voor garnalen geldt dat je ze beter kunt laten staan of in hele kleine hoeveelheden kunt consumeren, in verband met hoge dioxine, kwik of PFAS gehaltes.

    Vis eten tijdens de zwangerschap

    Het is zeker aan te raden één à twee keer per week vette vis te eten tijdens de zwangerschap. Daar haal je namelijk een hoop gezonde vetten en omega-3 uit: allebei erg belangrijk voor de groei van je baby. Zorg er wel voor dat de vis altijd door en door verhit is. Lees hier alles over vis eten tijdens de zwangerschap.

    • group-image
      3 maanden geleden

      Voeding tijdens de zwangerschap

      144 leden

    Wat mag je niet eten, en waar heb je nu écht baat bij tijdens de zwangerschap? Leer het met de voedingscursus, deel van ons online cursuspakket van 12 cursussen

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard