Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Corona update

Verloskundigenpraktijk Santé

, 22 May 2021 16:57Laatste update op: 22 May 2021 17:01

Informatie omtrent versoepelingen en vaccinaties

Beste zwangere en partner,

Net zoals in heel het land, zijn er ook in de geboortezorg wat versoepelingen. Met deze mail proberen wij jullie zo goed mogelijk informatie te geven over de huidige stand van zaken.

Voordat we over de aanpassingen in onze zorg beginnen, willen we nog maar eens benadrukken dat er altijd verloskundige zorg voor jullie beschikbaar zal zijn. Voor vragen, onrust en twijfel zijn we altijd bereikbaar, zowel telefonisch als per mail.

Belangrijk om te weten is, dat onderstaande maatregelen gelden als jij (en je partner), geen klachten hebben. Indien er klachten zijn, of jullie positief voor COVID-19 zijn getest, gelden er vanzelfsprekend aanvullende beschermingsmaatregelen. Neem altijd contact met ons op als je een afspraak hebt staan bij ons en je klachten hebt of in aanraking bent geweest met iemand die COVID-19 heeft! Mocht jij of iemand binnen je gezin positief getest zijn op COVID-19 dit ten allen tijden aan ons melden.

Controles op de praktijk:

 • We vragen jullie een mondkapje te dragen als je bij de praktijk naar binnen komt en deze gedurende je bezoek op te houden.
 • Nog steeds geldt het verzoek om niet veel te vroeg op je afspraak te verschijnen, zodat de 1,5 meter afstand in de wachtkamer behouden kan worden. Wij zullen ons best doen om niet uit te lopen.
 • Handhygiëne blijft het belangrijkst, bij binnenkomst van de praktijk graag handen wassen en/of ontsmetten.
 • Wees bewust in je afweging om alleen of samen te komen naar de praktijk. Voorlopig zijn partners, mits klachtenvrij, welkom op het spreekuur. Kinderen zijn ook welkom maar ook hierbij vragen we jullie om bewust te zijn in je afweging om kinderen mee te nemen naar de praktijk. Andere belangstellenden zijn helaas nog niet welkom in de praktijk.
 • Wij zullen tijdens het gehele consult een mondkapje dragen.
 • Kom niet naar de praktijk bij klachten (verhoging, koorts, hoesten, keelpijn, neusverkoudheid, reuk- en smaakverlies). Maak bij klachten een afspraak om te testen bij de GGD.

Bevalling:

 • Wij zullen een mondkapje dragen indien het niet mogelijk is 1,5 meter afstand te houden. Dit zal in de praktijk betekenen dat wij gedurende de hele bevalling een mondkapje dragen.
 • Cliënte en partner hoeven geen mondkapje te dragen tijdens de bevalling. Beval je in het ziekenhuis, dan is het wel de bedoeling dat jullie allebei een mondkapje dragen als je over de wandelgangen loopt. In de verloskamer zelf mag deze af. Partner moet wel bij aanwezigheid personeel in de verloskamers een mondkapje dragen.
 • Overige belangstellenden bij de bevalling zijn bij een poliklinische bevalling helaas nog niet mogelijk. Als je een thuisbevalling wenst is dit vaak wel mogelijk, bespreek dit met ons tijdens het spreekuur.

Kraamvisites:

 • Wij zullen 2-3 keer langskomen in de kraamweek, overige contactmomenten zullen telefonisch zijn. Indien nodig komen we natuurlijk wel vaker langs.
 • We zullen een mondkapje dragen tijdens het huisbezoek.
 • De nacontrole 6 weken na de bevalling zal telefonisch (of fysiek op indicatie) zijn.

Vaccinaties

Recent is in het nieuws geweest dat zwangere vrouwen meer risico lopen op een ernstig verloop van COVID-19, voornamelijk in het 3e trimester. Daarnaast is er ondertussen voldoende onderzoek gedaan naar coronavaccinaties in de zwangerschap waarbij zwangere vrouwen deze tijdens de zwangerschap wel kunnen krijgen. We verwijzen jullie voor meer informatie hierover naar Veelgestelde vragen over vaccinatie coronavirus - de Verloskundige (KNOV). Ook is er een keuzehulp ontwikkeld: Keuzehulp vaccineren - de Verloskundige (KNOV).

Hopelijk zijn jullie hiermee voldoende geïnformeerd, we zien jullie snel.

 • Magazine

 • Mijn week

 • Zoeken

 • Dashboard