1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Risico's van communicatie via Zoom in de geboortezorg

  Gepubliceerd op: 11-22-2020Bewerkt op: 12-4-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-22-2020Bewerkt op: 12-4-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Nu thuiswerken meer uitzondering dan regel is en communicatie met cliënten steeds meer online plaatsvindt, wordt videobellen steeds vaker als communicatiemiddel ingezet. Eén van deze tools is Zoom. In eerste instantie lijkt het ideaal om via dit medium vergadering en consults te voeren, maar hoe zit het eigenlijk met de veiligheid?

  5 redenen waarom communicatie via Zoom gevaarlijk kan zijn:

  1. Het was lange tijd mogelijk voor Zoom en aanvallers om, op MacOS, de camera te activeren zonder dat er een gesprek actief was.
  2. Zoom heeft altijd aangegeven dat gesprekken versleuteld waren ook toen duidelijk werd dat dit niet zo was.
  3. Zoom heeft zich onbetrouwbaar getoond door het bijna onmogelijk te maken de Zoom client helemaal te verwijderen op sommige computers.
  4. Gesprekken met Zoom waren niet versleuteld, Zoom geeft aan dit verbeterd te hebben maar niet alle beveiligingsexperts zijn het hiermee eens. Mogelijk zijn de verbindingen wel versleuteld maar zijn er meer partijen die de mogelijkheid tot ontsleutelen hebben dan je wil.
  5. Zoom is negatief in het nieuws gekomen omdat ze gegevens van gebruikers zouden hebben gedeeld met Facebook. Ook gegevens van gebruikers zonder Facebook-account.

  Videobellen via zwangerenportaal.nl: veilig en betrouwbaar

  Tijdens een consult gaat om vertrouwelijke informatie, daarbij is het belangrijk dat het videoconsult, net als in de praktijk, in een vertrouwde omgeving plaatsvindt. Om AVG-proof een consult of vergadering te laten plaatsvinden heeft zwangerenportaal.nl het videoconsult geïntroduceerd.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard