1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Welkom bij Verloskundig Centrum Raak!

  Raak Verloskunde

  , 8 april 2021 13:50Laatste update op: 3 oktober 2022 16:26

  Leuk dat je je hebt aangemeld bij onze praktijk! Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! We heten je van harte welkom en delen graag alvast wat informatie met je!

  Hallo!

  We vinden het belangrijk dat je weet dat je laagdrempelig met ons mag bellen. Mailen mag ook, maar alleen als er geen sprake is van spoed. We hebben geen telefonisch spreekuur, bewust niet, omdat we vinden dat je de hele dag, en indien nodig ook in de avond of nacht, moet kunnen bellen als je je zorgen maakt of vragen hebt. Daarnaast is bij ons geen assistente werkzaam. Als je ons belt, wordt je automatisch doorgeschakeld naar de dienstdoende verloskundige.

  Tel: 0162-748 345

  E-mail: info@verloskundigcentrumraak.nl

  Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons dan op Facebook of Instagram. Ook via onze website kun je op de hoogte blijven van belangrijk nieuws binnen de praktijk en verloskunde!

  Wie zijn wij?

  Bij Verloskundig Centrum Raak werken momenteel drie verloskundigen en een echoscopiste. Ga naar https://www.verloskundigcentrumraak.nl/ons-team om te zien wie dat zijn. Als je het leuk vindt ons wat beter te leren kennen, kun je ook eens hier: https://www.verloskundigcentrumraak.nl/maak-kennis-met-ons kijken!

  Wat kun je van ons verwachten?

  Kwalitatieve én persoonlijke zorg rondom zwangerschap, bevalling en kraambed. We vinden het belangrijk de zorg aan te passen aan jullie behoefte; wil je een keer extra langskomen of vaker langskomen, dan is dat geen enkel probleem. We maken medische echo's en pretecho's in eigen praktijk. Pretecho's zijn er voor jullie, voor als je een keer extra jullie kindje wil bewonderen!

  In Nederland is het gebruikelijk dat je begeleid wordt door een verloskundige als alles goed verloopt en er geen medische risico's zijn. Blijkt na de intake dat er een medische reden is voor begeleiding door een gynaecoloog, dragen wij zorg voor een overdracht. Het kan ook voorkomen dat je in de loop van de zwangerschap of bevalling een reden krijgt om door een gynaecoloog gezien te worden of overgenomen te worden. Denk bijvoorbeeld aan een hoge bloeddruk of als de baby in het vruchtwater heeft gepoept.

  Ook als een zwangerschap niet gaat zoals gehoopt, hoe pril ook, staan we voor jullie klaar! Omdat juist op die momenten persoonlijke begeleiding en steun zó belangrijk is!

  De eerste afspraak/echo

  Doorgaans plannen we de eerste echo samen met de intake. Deze afspraak vindt plaats in Raamsdonksveer; Collegeweg 2T. Als je de straat in rijdt, moet je bij het eerste gebouw aan de rechterkant zijn. Op de gevel staat ‘Bloemsaat, Fysio in Beweging’. Je kunt ‘Verloskundig Centrum Raak’ op de deuren volgen tot je in onze wachtruimte bent.

  Echo’s onder de tien weken zwangerschapsduur proberen we via de buik te maken, maar vaak is er dan nog niets of weinig zichtbaar. Dit komt omdat je blaas of darmen dan nog voor je baarmoeder liggen. We hebben dan altijd de mogelijkheid om vaginaal een echo te maken. Dit doet geen pijn en je hoeft er geen speciale maatregelen voor te nemen. Geef het ook gerust aan als je een inwendige echo spannend vindt, dan kunnen we hier rekening mee houden.

  Belangrijke informatie

  Er zijn een aantal zaken die we alvast graag onder jullie aandacht brengen:

  Foliumzuur en vitamine D

  Foliumzuur verkleint de kans op neurale-buisdefecten bij het kind. De neurale buis is bij een ongeboren baby het begin van het ruggenmerg en de hersenen. Wanneer er iets fout gaat bij de aanleg en ontwikkeling van de neurale buis kunnen er in de zwangerschap afwijkingen aan het ruggenmerg of de hersenen ontstaan, zoals een open ruggetje of hazenlipje. Ben je nog niet gestart met foliumzuur, doe dit dan zo snel mogelijk. Gebruik foliumzuur minimaal tot en met de 10e week van de zwangerschap. Daarnaast is het advies om dagelijks 10 microgram extra vitamine D te nemen. Vitamine D is nodig om calcium goed op te nemen uit voeding. Calcium zorgt voor de opbouw en instandhouding van een stevig skelet. Je kan ook kiezen voor multivitaminen speciaal voor zwangeren. Hierbij zijn alle vitaminen en mineralen afgestemd op de behoefte van zwangere vrouwen.

  Voedingsadviezen

  In de zwangerschap gelden aangepaste voedingsadviezen. Het Voedingscentrum heeft alles over eten tijdens de zwangerschap op een rijtje gezet: Zwangerschap en voeding. Het Voedingscentrum heeft ook een handige gratis app voor op je smartphone: de ZwangerHap.

  Prenatale screening

  Iedere zwangere kan aan het begin van de zwangerschap laten onderzoeken of er aanwijzingen zijn dat het ongeboren kind down-, edwards- of patausyndroom heeft. Ook kun je later in de zwangerschap een echo laten maken, waarmee kan worden vastgesteld of er aanwijzingen zijn dat het kind een open rug/schedel of andere structurele afwijkingen heeft. Als je meer over deze onderzoeken wil weten, kun je vast www.pns.nl bekijken.

  Moeders voor Moeders

  Verder willen we je graag wijzen op de mogelijkheid om mee te doen aan Moeders voor Moeders. Dit is een organisatie die urine van zwangere vrouwen inzamelt om daar het hCG-hormoon (hét zwangerschapshormoon) uit te halen. Dit hormoon wordt gebruik om medicijnen te kunnen maken, die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

  Info over de zwangerschap

  Een goede website met duidelijke en betrouwbare informatie over de zwangerschap en bevalling is www.deverloskundige.nl. Verder is er ook een handige folder met veel informatie over de zwangerschap.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard