1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Bereid je goed voor op je bevalling!

  Gepubliceerd op: 11-4-2022Bewerkt op: 11-4-2022
  Raak Verloskunde Gepubliceerd op: 11-4-2022Bewerkt op: 11-4-2022
  Geschreven door: Raak Verloskunde
  Wij weten als geen ander dat iedere bevalling anders verloopt, maar toch is het goed jezelf voor te bereiden. Voor de één betekent dit alleen wat minimale informatie, de ander wil de bevalling tot in de puntjes voorbereiden. Beiden is goed!

  Voorbereiden op de bevalling is voor iedereen anders en je mag dat op je eigen manier doen. We delen graag een aantal betrouwbare website en fijne folders, die je kunnen helpen hierbij.

  Bij de controle rond 24 weken ontvang je van ons een formulier om je geboortewensen op te schrijven. Dit is niet verplicht, maar het nodigt jou en je partner uit om eens na te denken over keuzes tijdens de bevalling. We kunnen natuurlijk niet garanderen dat alles lukt, zoals je dit graag wil, maar zullen hier zeker rekening mee proberen te houden. We bespreken je geboortewensen rond 32 weken zwangerschap.

  Een aantal vragen zijn lastig te beantwoorden als je nog nooit eerder bevallen bent. Door je voor te bereiden en je bewust te zijn van de mogelijkheden, ga je krachtiger en zelfverzekerder je bevalling in.

  Folder 'Jouw bevalling, hoe bereid je je voor?' Deze folder gaat over het globale verloop van een bevalling; hoe verloopt een bevalling stap voor stap, wat gebeurt er in je lichaam en hoe lang duurt een bevalling ongeveer. Daarnaast geven ze ook tips over hoe je het beste om kunt gaan met de weeën. Ook beschrijven ze wat wij als verloskundigen voor je kunnen doen, maar ook wat je partner voor je kan betekenen.

  Folder 'Bevalhouding, welke bevalhouding past bij jou?' Wist je dat je minder pijn hebt als je regelmatig van houding wisselt tijdens de bevalling? Ook duurt de bevalling korter. Als je bijvoorbeeld staand een wee opvangt, heb je minder pijn en duurt de bevalling vaak korter dan als je liggend bevalt. Jij bepaalt in welke houding je straks je baby op de wereld wilt zetten. Deze folder laat met tekeningen voorbeelden zien van houdingen voor het opvangen van de weeën of voor het geboren laten worden van je baby.

  Folder 'Jouw bevalling, hoe ga je om met pijn?' Er zijn allerlei manieren om de pijn tijdens het bevallen te verzachten. Met en zonder medicijnen. Thuis en in het ziekenhuis. Fijn om te weten: je lichaam reageert meteen op bevallingspijn door zelf pijnstillers (endorfines) aan te maken zodat je minder pijn voelt. Angst of spanning belemmert de aanmaak van endorfines. Daarom is het belangrijk zo ontspannen en comfortabel mogelijk te zijn tijdens je bevalling. Deze folder beschrijft de opties voor het omgaan met pijn, met als zonder medicatie.

  Je kunt ook op de website van deverloskundige.nl meer lezen over de bevalling.

  Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, dan mag je die uiteraard aan één van de verloskundigen stellen. We helpen je graag om je zo optimaal mogelijk aan je bevalling te laten beginnen!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard