1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Bericht van de samenwerkende verloskundigen

  Gepubliceerd op: 10-5-2020Bewerkt op: 10-5-2020
  Verloskundigenpraktijk Onder de Linde Gepubliceerd op: 10-5-2020Bewerkt op: 10-5-2020
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Onder de Linde
  Lees hier het laatste bericht van de samenwerkende verloskundigen uit de regio, rondom COVID-19.

  Regels, regels, regels.

  Wij zijn er niet bijzonder gek op, maar in deze tijd ontkomen we er niet aan. Regels rondom het Coronavirus.

  De belangrijkste voor onze praktijk vind jin onze app. Deze vind je hier

  Mochten er naar aanleiding van onderstaand bericht vragen zijn dan horen we het graag op 023-8902814 of via de mail . Een WhatsApp bericht naar 06-14426492 kan natuurlijk ook.

  Bericht van de samenwerkende verloskundige praktijken


  Beste cliënten en partners,

  Naar aanleiding van de aanpassing van de Corona maatregelen in het land moeten wij de maatregelen in onze huidige verloskundige zorg aanpassen.

  De aanpassingen zijn erop gericht de kans op besmetting of quarantaine voor jullie als zwangeren en ons als zorgverleners zo klein mogelijk te houden. Wij beseffen ons dat deze maatregelen niet leuk zijn voor jullie, maar door deze maatregelen houden wij de verloskundige zorg in Haarlem en Haarlemmermeer op het juiste niveau. En kunnen wij dus goed voor jullie blijven zorgen.

  De aanpassingen die gelden vanaf heden:

  Zwangerschapscontroles:

  • Kom als zwangere alleen naar je reguliere afspraken. Je partner mag ten alle tijden via videobellen of telefonisch meedoen aan het consult.

  • Het intakegesprek kan eventueel telefonisch of via videobellen plaatsvinden. Op deze manier kan je de intake toch samen met je partner ervaren. Als hier je voorkeur naar uit gaat kan je dit aangeven bij de je verloskundige.

  • Bij een 35 weken consult (bespreken bevalling) mag je samen komen met je partner, of (voor alleenstaanden) met een vaste geboortepartner.

  • Wij als verloskundigen zullen tijdens het spreekuur een mondkapje dragen.

  • Wij vragen jullie ook gedurende het hele consult een mondkapje te dragen. Neem zelf een mondkapje mee. Dit geldt ook voor (geboorte)partners.

  • Op de praktijk proberen we de 1 1/2 meter afstand zo goed mogelijk te waarborgen en houden we ons strikt aan de hygiënemaatregelen.

  Belangrijk hierbij, kom niet naar de praktijk bij klachten:

  • Verkoudheidsklachten.
  • Hoesten.
  • Verhoging > 38 graden.

  Het algemene advies is dan om thuis te blijven en je te laten testen.

  Echo’s:

  • Alle echopraktijken in de omgeving hebben besloten de partner alleen nog toe te laten bij een echo in verband met bloedverlies, een termijnecho en bij de 20 weken echo. Bij echo’s met een andere reden vragen we je alleen te komen. Natuurlijk is je partner via videobel- len welkom deel te nemen aan het onderzoek.

  • Pretecho’s blijven nog mogelijk, helaas kom je wel op deze afspraak als zwangere alleen.

  • De echoscopiste zal een mondkapje dragen.

  • Wij vragen jullie gedurende de echo een mondkapje te dragen. Neem zelf een mondkapje mee. Dit geldt ook voor de partner.

  Bevalling:

  Voor de bevallingen en consulten thuis verandert er in deze regio nog niets. De keuze voor een thuis- of ziekenhuisbevalling blijft. Wij komen bij je thuis, gaan samen met je naar het ziekenhuis indien nodig of gewenst. Wel is er een dringend verzoek voor de partner om een eigen mondkapje te dragen als de hulpverlener op de kamer is. De verloskundigen zullen tijdens de baring op bepaalde momenten ook een mondkapje opzetten.

  Kraambed:

  In de kraamtijd doen wij 2 kraamvisite thuis. De andere visites doen we, zoals we de afgelo- pen Jjd ook gedaan hebben, telefonisch. Als vanzelfsprekend zijn wij laagdrempelig 24/7 bereikbaar voor overleg en zullen wij langs komen, als dit wenselijk of medisch noodzakelijk is.

  Positief getest voor Corona of verdacht?

  Voor zwangeren die verdacht zijn op of positief getest zijn voor Corona hebben wij voldoende beschermende hulpmiddelen voor onszelf mocht controle aan huis nodig zijn. Kijk in overleg met je verloskundige of een controle noodzakelijk is of uitgesteld kan worden.

  Ga je bevallen dan zal je verloskundige of het geboorteteam van het Spaarne Gasthuis voor je klaar staan met de juiste medische zorg. Als je partner klachten heeft die verdacht zijn voor Corona mag hij nog steeds bij de bevalling zijn, hij zal een mondkapje moeten dragen en afstand van de hulpverleners moeten houden.

  Tot zover de aanpassingen in onze zorg.

  Het blijft belangrijk dat jullie in alle gevallen contact opnemen als je vragen of klachten hebt in de zwangerschap. Wacht niet af (vanwege angst voor Corona, omdat het weekend is, of omdat er toevallig geen spreekuur is e.d.) maar bel met de dienstdoende verloskundige.

  Wij staan voor je klaar!

  Verloskundigen coöperatie Haarlem en Meer

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard