1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Week 32 Partner

  Gepubliceerd op: 4-24-2017Bewerkt op: 4-7-2023
  ZP® - Voor de partner Gepubliceerd op: 4-24-2017Bewerkt op: 4-7-2023
  Geschreven door: ZP® - Voor de partner(Medisch) gereviewd door: David Borman - aanstaande-vaderdeskundige
  Vanaf nu zal je partner (en jij) iedere twee weken bij de verloskundige op controle gaan. De baby weegt nu 1800 gram en is 40 centimeter lang. Lees hier verder wat er allemaal gebeurt in week 32 van de zwangerschap.

  Vaker op controle

  De zwangerschapscontroles zullen nu ongeveer om de twee weken zijn. De groei van de baby, de bloeddruk van de moeder en de bewegingen van het kind worden gecontroleerd en nagevraagd. Als je baby nu geboren zou worden heeft het, als het verder niet ziek is, hele goede kansen. De baby kan zichzelf nog niet warm houden en ook eten zal moeilijk gaan. Een baby die bij 32 weken geboren wordt zal daarom altijd op een couveuseafdeling worden opgenomen.

  De beweging van jullie kindje kan anders gaan voelen voor je vrouw: omdat de ruimte in haar buik de komende weken beperkter wordt door de groei van het kind, zullen de bewegingen doorgaans minder groot zijn. Het is nog steeds belangrijk dat jouw vrouw het kindje elke dag voelt bewegen. Neem bij twijfel altijd contact met ons op.

  Wanneer moet je bellen?

  Tijdens het spreekuur zullen wij bespreken wanneer jouw zwangere vrouw ons moet bellen, op moment dat zij denkt dat de bevalling begonnen is. Misschien zal ze jou vragen om ons te bellen, daarom is het ook voor jou belangrijk om te weten wanneer je ons moet bellen.

  Je belt ons op de volgende tijdstippen en momenten: Vóór 37 weken bel je altijd bij weeën, bloedverlies of gebroken vliezen.

  Na 37 weken bel je ons als het volgende zich voordoet:

  • Bij weeën en het is de eerste bevalling? Bel ons als je vrouw twee uur lang om de vier minuten regelmatige weeën heeft.
  • Is je vriendin al een keer bevallen? Bel ons als ze een uur lang om de vijf minuten weeën heeft of eerder als daar advies over is gegeven tijdens de controles of als ze het gevoel heeft dat het nodig is.
  • Breken de vliezen? Bel ons dan, ook ’s nachts of in het weekend en ongeacht of je weeën hebt of niet.

  Bel ons ook als:

  • De kleur van het vruchtwater groen, geel of bruin is. Dit is een teken dat het kindje in het vruchtwater heeft gepoept en dat is voor ons een reden om gelijk bij jullie een controle te komen doen. Als jullie twijfelen over de kleur bel je altijd;
  • Het hoofdje van de baby nog niet is ingedaald. Wij zullen je vriendin informeren of het hoofdje is ingedaald bij de controles vanaf 36 weken.

  Als de vliezen ’s nachts breken en als de kleur van het vruchtwater helder of roze is, het hoofdje van de baby is ingedaald en je vriendin heeft nog geen (regelmatige) contracties, dan is het veilig om af te wachten tot de ochtend, om ons te bellen.

  Tip

  Geniet nog even van het samen zijn. Ga er een weekendje tussen uit, pak een filmpje op de bank of creëer een pyjamadag. Iets waar jullie samen gelukkig van worden. De tijd na de bevalling zal druk zijn. Jullie zullen allebei vooral aandacht hebben voor de baby, en misschien wat minder voor elkaar. Het is dan heel fijn om herinneringen te hebben aan hoe hecht het was, om te weten hoe het samen weer gaat worden.

  Jouw vrouw ontvangt wekelijks een e-mail met daarin waardevolle informatie over haar zwangerschapsweek. Hier vind je de informatie die zij deze week ontvangt

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard