1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Week 26 Partner

    Gepubliceerd op: 4-24-2017Bewerkt op: 12-17-2019
    ZP® - Voor de partner Gepubliceerd op: 4-24-2017Bewerkt op: 12-17-2019
    Geschreven door: ZP® - Voor de partnerMedisch rereviewd door: David Borman - aanstaande-vaderdeskundige
    Deze week gaan de oogjes van de baby weer open. De baby weegt nu 720 gram en is 33 centimeter lang. Lees hier verder wat er allemaal gebeurt in week 26 van de zwangerschap.

    Borst- of kunstvoeding?

    Tijdens het spreekuur zal de verloskundige deze keuze met jullie bespreekbaar maken, het is een belangrijke afweging die jullie moeten maken. Maar misschien zijn jullie er al uit wat voor voeding jullie je kindje willen aanbieden. Zo niet, dan is er genoeg informatie te vinden op internet of in boeken. De keuze tussen borst- en flesvoeding is persoonlijk. Kies nooit iets, omdat dat goed is geweest voor iemand anders maar kies wat goed bij jullie past.

    Borstvoeding

    Veel mensen kiezen in eerste instantie voor borstvoeding. Uit onderzoek blijkt dat borstvoeding voor de gezondheid van moeder en kind de beste voeding is. Moedermelk bevat de belangrijkste bouw- en afweerstoffen die zorgen voor de groei en die tevens je baby beschermen tegen infecties. Bovendien wordt de kans op het ontwikkelen van allergieën verkleind.

    Ook zorgt het geven van borstvoeding ervoor dat er een lagere kans is op wiegendood. Bij jouw vrouw verkleint het geven borstvoeding de kans op het krijgen van borstkanker. Hoe langer ze voedt, hoe minder kans ze heeft.

    Het geven van borstvoeding is een natuurlijk proces dat (vooral) in de eerste week veel oefening vergt. Het is belangrijk de melkproductie goed op gang te krijgen en te leren om je kindje op een goede manier aan te leggen. Hierbij kunnen de kraamverzorgster, verloskundige of verpleegkundige ondersteunen. Voor je vrouw is het waardevol als jij betrokken bent bij de borstvoeding zodat je haar in de avonden en nachten hierbij kan ondersteunen. De kans dat de borstvoeding slaagt is groter wanneer jij als partner ook betrokken bent.

    Ook zijn er lactatiekundigen (borstvoedingsspecialisten) die je kunt raadplegen als dat nodig is. Gelukkig zijn eventuele problemen meestal goed op te lossen en van korte duur, wat de tijdsinvestering de moeite waard maakt.

    Kijk voor uitgebreidere informatie over borstvoeding eens op onderstaande websites:

    Flesvoeding

    Flesvoeding is een prima andere keuze, vooral in Nederland waar we beschikken over veilig en schoon drinkwater. Wil je alle voor- en nadelen van borst- en flesvoeding overzichtelijk op een rijtje zien? Kijk dan eens in het boek Aanpakken voor Aanstaande Vaders van David Borman, uitgeverij Spectrum, ISBN: 9789000322619.

    Voor meer informatie over flesvoeding kun je terecht op de website van het Voedingscentrum.

    Tip

    Veel mensen beginnen met borstvoeding onder het motto ‘Als het lukt…’. Als je de kans van slagen wilt helpen vergroten, bezoek dan samen een voorlichtingsavond over borstvoeding. Misschien voelt dat wat ongemakkelijk maar je kan daar tips en trucs krijgen om niet in de grootste valkuilen te trappen.

    Jouw vrouw ontvangt wekelijks een e-mail met daarin waardevolle informatie over haar zwangerschapsweek. Hier vind je de informatie die zij deze week ontvangt

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard