1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Vergeetachtigheid en betrapt worden

  Gepubliceerd op: 8-20-2019Bewerkt op: 2-20-2020
  Blogchannel van Maricken Gepubliceerd op: 8-20-2019Bewerkt op: 2-20-2020
  Geschreven door: Blogchannel van Maricken(Medisch) gereviewd door: Maricken van der Waart - blogster op Zwangerenportaal
  Zwangerenblog Maricken - week 26

  '1ver·ge·ten (vergat, heeft, is vergeten)
  1 niet denken aan: ik heb vergeten mijn bril mee te brengen
  2 uit het geheugen verliezen: ik ben alles vergeten; alles is vergeten en vergeven gezegd bij een verzoening; vergeet het maar! geen sprake van

  Kwijt...

  Vergeten is het woord wat de afgelopen maanden een enorme toename in mijn dagelijkse woordgebruik heeft genomen. Elke dag slingert dit woord een aantal keer uit mijn mond. Vaak gevolgd door een minder charmante aanvulling om de bijbehorende frustratie die bij het vergeten komt kijken, te benadrukken.

  Als mensen vragen waar ik het allermeeste last van heb tijdens deze zwangerschap, benoem ik niet de pijntjes of de ongemakken, maar: "ik VERGEET alles!!". Soms met twee armen ten hemel gericht om de wanhoop nog wat kacht bij te zetten. Voorheen begreep ik nooit hoe mensen dingen konden vergeten of kwijt konden raken. Hoe vaak hier in huis de woorden: "maar je hebt je sleutels net nog gehad! Hoe kan je nu niet weten waar ze liggen?" hebben geklonken. Ik kon maar niet begrijpen waarom je niet je sleutels of andere zaken op een vaste plek in huis zou leggen zodat je ze altijd wist te vinden.

  Betrapt

  De schaar? De linker lade in de keuken. De knoflookpers? Rechter lade in de keuken. Die cadeaubon die je twee jaar geleden voor je verjaardag hebt gekregen? Say no more, hier in de kast in het opbergblikje. Sjoerd verkneukelt zich hier natuurlijk stiekem wel om, want na jaren honderden oogrollende bewegingen en gezucht zijn kant op, is het nu zijn tijd om met een brede grijns te zeggen: "Je sleutels? Maar je hebt ze net nog gehad toch?" of "Ik had je eergisteren toch al verteld dat ik vanmiddag een dienst op zou vangen op het werk?"

  Ik voel me dan een betrapt schoolkind dat haar huiswerk niet gemaakt heeft of vergeten is dat belangrijke formulier te laten ondertekenen door papa of mama. Alle belangrijke zaken lijk ik dus meteen te vergeten. Afspraken in het ziekenhuis, lunchdates met vriendinnen, wat ik ook alweer voor boodschappen moest doen. Alhoewel ik voor dit laatste altijd een boodschappenbriefje schrijf, maar deze dan vervolgens ook weer vergeet mee te nemen.

  Beteuterd

  Onbelangrijke zaken zoals een droom dat ik onzichtbaar ben en in mijn droom besluit de snoepwinkel leeg te roven, blijven me op de een of andere manier wel helder bij. Om vervolgens natuurlijk wakker te worden met een enorme craving naar die snoepbanaantjes van vroeger, die ik op het boodschappenlijstje zet om te halen, om het boodschappenlijstje te vergeten en vervolgens beteuterd in de Albert Heijn te staan omdat ik niet meer weet wat ik er kwam halen.

  Ze zeggen dat dit na de bevalling zeker nog een hele tijd blijft aanhouden. Wat in mijn oren klinkt als: "Helaas, je hebt qua intelligentie jaren geleden al gepiekt."
  Laten we maar hopen dat ik dit weetje dan ook maar snel vergeet.

  En jij?

  Hoe gaat het met jouw geheugen? En heb je wellicht nog tips hoe hiermee om te gaan? Ik ben benieuwd!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard