1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Na de kraamtijd is het niet altijd een roze wolk

  ZP® - Magazine

  , 10 februari 2020 18:00Laatste update op: 17 mei 2022 22:14
  In samenwerking met: Helpling

  In deze blog lees je meer over Lianne's ervaring met huishoudelijke hulp na de kraamtijd, die ze hard nodig had!

  Zit je lekker op die roze wolk? Ben je heerlijk de hele dag aan het knuffelen? Zit je thuis te genieten? Dit zijn vragen die je als kersverse moeder nét iets te vaak krijgt, als je het mij vraagt tenminste. Want ja, ik zit op zich soms wel even op die roze wolk. Ja, ik knuffel mijn baby heel veel. Ja, ik ben heel verliefd op mijn kindje en geniet van haar. Maar het is soms ook gewoon superzwaar om een nieuw mensje in leven te houden, om het nog maar even niet te hebben over haar tevreden houden.

  De zware tijd na de kraamperiode

  Die eerste paar weken nadat de kraamverzorg(st)er is vertrokken en je er alleen voor staat overdag zijn gewoon echt wennen. Punt. Papa zit op het werk en mama zorgt thuis voor de kleine. Maar zorgen voor de kleine betekent dus: elke drie uur voeden, verschonen, in slaap proberen te krijgen (wat vaak niet lukt). Dan probeer ik haar in slaap te houden tot ze de volgende voeding “mag” en ondertussen moet je ook nog proberen te douchen, aankleden en kolven.

  Ja, ik wil namelijk ook wel weer eens een avondje weg kunnen. Eten, drinken, plassen en als je geluk hebt misschien een keertje boodschappen doen, maar dan moet je wel echt net geluk hebben. Op die manier schiet opruimen en schoonmaken er natuurlijk helemaal bij in. Bovendien vliegt je dag voorbij met zo veel taken, dus voor je het weet zit je ’s avonds op de bank met een lieve baby, niet in een huis maar in een varkensstal. En leg je je lieve baby even weg om toch nog snel de vaatwasser in te ruimen, dan verandert zij ogenblikkelijk in een schattig, maar gillend, speenvarkentje.

  Kraambezoek

  Daar komt ook nog eens bij dat het kraambezoek door blijft gaan, hoewel de kraamverzorgende er niet meer is. Nu heb ik gelukkig heel lieve familie en vrienden die het waarschijnlijk niet erg vinden dat ik weer in mijn trainingsbroek zit en dat het huis niet aan kant is, maar het voelt gewoon niet fijn om bezoek in je varkensstalletje te moeten ontvangen… Kortom: mijn kraamtijd was niet alleen maar roze wolk.

  Helpling biedt flexibiliteit

  Wat ik eigenlijk wilde, is iemand die mijn huis even helemaal kwam schoonmaken. Maar om nou een vast moment te bedenken, wanneer dat uitkomt? Het “schema” van mijn dochtertje verandert ongeveer elke dag (ik voed eigenlijk op verzoek maar er moet wel een minimum aantal uur tussen zitten), oftewel er is niet echt een schema. Na mijn goede ervaring met de flexibiliteit die Helpling biedt, besloot ik daarom om Helpling nog is in te schakelen en te zien hoe het bevalt als iemand komt schoonmaken terwijl je thuis bent met de baby. Het handige aan het systeem van Helpling vind ik dat je per keer kunt kiezen wie er komt schoonmaken en wanneer de hulp dan komt. Het maakt dus niet uit in welk ritme mijn dochtertje is die week, ik bepaal last minute óf en wanneer ik iemand inschakel om langs te komen. En dat werkt gewoon super, het neemt net die drempel weg die ik voelde bij het standaard inschakelen van een schoonmaker. Hopelijk kan ik als mijn dochter een beetje een ritme heeft en ik gewend ben aan het moederschap gewoon weer met regelmaat een tweewekelijkse schoonmaak inplannen bij Wendy.

  Het huis is nog nooit zo schoon geweest

  Vanwege mijn goede ervaringen met Wendy van Helpling besloot ik haar nog een keertje te vragen. Vergelijkbaar met de vorige keer verliep het contact vooraf soepel en een afspraak heb ik via de website zo gemaakt. Het was leuk om Wendy weer te zien: ze had mij natuurlijk voor het laatst gezien met een enorme buik en nu kon ze het eindresultaat komen bewonderen. De professionaliteit van Wendy viel ook nu weer op: ze is zo grondig en dat maakt het heerlijk om het schoonmaken aan haar over te laten. Ik zweer je, mijn douche is nog nooit zo schoon geweest! Het zou dus erg fijn zijn als ik Wendy gewoon weer op tweewekelijkse basis kan inzetten, daar wordt mama erg blij van.

  Ook voor de mindere taakjes draait ze haar hand niet om (de haren uit het doucheputje halen bijvoorbeeld). Bovendien heeft ze nog handige tips ook! Waar ik namelijk meerdere keren per week de stofzuiger pak om de haren van mijn kat weg te werken, liet Wendy zien dat haren en stof bolletjes veel gemakkelijker weggaan met een swiffer (of vergelijkbaar); nog beter voor mijn pas-bevallen lichaam ook!

  In een mum van tijd was mijn huis weer heerlijk schoon, terwijl ik zelf ononderbroken kon spelen en knuffelen met mijn dochtertje.

  Heb je ook zin om Helpling is een keer uit te proberen? Dat kan nu met een speciale korting van €15! Klik hier en de korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.

  Deze blog is geschreven in samenwerking met Helpling.

  Plaats een reactie

  (0)
  user-image
   • Feed

   • Mijn week

   • Cursussen

   • Community

   • Dashboard