1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Linda Zwiggelaar

  Gepubliceerd op: 3-23-2020Bewerkt op: 9-14-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-23-2020Bewerkt op: 9-14-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Dag, ik ben Linda Zwiggelaar, osteopaat in Amersfoort. Ik behandel regelmatig zwangere vrouwen en baby’s. Bij veel zwangere vrouwen treden klachten op die door osteopatische behandeling te voorkomen zouden zijn. Veel zwangerschapskwalen horen er niet noodzakelijkerwijs bij. Het kan maar zo zijn dat een vroegere enkelverstuiking invloed heeft op je rug- en bekkenspieren. Kon je lichaam dit voor de zwangerschap nog wel compenseren; nu loopt de emmer over. Osteopathie kan helpen de aandacht te richten op al die andere zaken dan ongerustheid en pijn.

  Ook het kind kan door osteopathie vaak geholpen worden. Na ca. 6 weken is de baby bijgekomen van de bevalling en neemt de spierkracht van de kleine toe. Daardoor worden problemen, die tijdens de bevalling of al daarvoor zijn ontstaan, nu pas manifest. Je ziet bijvoorbeeld dat het kind zich overstrekt wanneer je het wil neerleggen of steeds naar één kant lijkt te kijken (voorkeurshouding). Daarnaast kan het kind lang en/of hard van zich laten horen (‘huilbaby’).

  In 2009 heb ik een eigen praktijk geopend in Qi, een sfeervol en warm therapeutisch centrum op de Isselt. Eerst als massagetherapeut, vanaf 2010 ook als osteopaat. Door te voelen en weefsel te bewegen speur ik het lichaam af, op zoek naar bewegingsbeperking. Deze spanning veroorzaakt krachtlijnen in het lichaam, waardoor op geheel andere plekken in het lichaam pijn kan ontstaan. Door mijn achtergrond als bioloog ben ik gewend om ook als osteopaat in- en uit te zoomen. Daarnaast komt hier mijn interesse voor de zwangere en het zich ontwikkelende kind vandaan. Al van jongs af aan heb ik een fascinatie voor alles wat leeft; om als osteopaat zo dichtbij en in contact met een zich ontwikkelend mensje te mogen zijn is elke keer weer een cadeau.

  Het is dankbaar en prachtig werk om met veelal zachte handgrepen en tips de jonge moeder en haar kind te kunnen helpen ontspannen, om meer ruimte te verkrijgen voor het kind om te groeien en om de omstandigheden zo optimaal mogelijk te krijgen voor een probleemloze bevalling.

  Contactgegevens:

  Praktijk: Lysios Osteopathie
  Vestigingsplaats: Amersfoort
  Website: www.lysios.nl
  Telefoonnummer: 06 1292 3854
  E-mailadres: info@lysios.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard