Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Coronaregels

Verloskundigenpraktijk La Vie Landgraaf

, 22 december 2021 20:22Laatste update op: 22 december 2021 20:23

Beste cliënten. Helaas moeten we ons weer houden aan een aantal regels rondom Corona. Zie bijlage

Corona afspraken Lieve zwangeren en partners,

Helaas heeft corona ons weer in de ban en volgen er een aantal maatregelen. Natuurlijk zijn deze maatregelen niet naar ieders wens. Sterker nog, we willen ze allemaal liever niet! Maar het land zit niet voor niets nu wederom in een volledige lockdown.

Afspraken moeten in deze situaties gemaakt worden, vanuit een meerderheid. Het is onmogelijk om alles voor iedereen naar wens te doen. We zullen moeten dealen met hoe de situatie nu is en de kennis die ons verstrekt wordt vanuit de overheid. Hopende op jullie begrip.

Dit is wat is overeengekomen met de blauwdruk, richtlijnen, adviezen etc. van zowel de KNOV als ook NVOG in samenwerking met het RIVM.

Zwangerschapscontroles: o In de praktijk vragen wij alle bezoekers om een mondkapje te dragen, de handen te desinfecteren voorafgaand aan het consult (dit kan op het toilet) en minimaal 1.5 meter afstand te bewaren. o We proberen de controles zo kort mogelijk te houden. Dat houdt in dat we het intakegesprek vooralsnog telefonisch of via beeldbellen zullen vormgeven. o Heb je een reguliere afspraak (hartje luisteren en bloeddruk meten) dan vragen wij jullie om zoveel mogelijk alleen te komen of met je partner. o Het is niet toegestaan iemand anders mee te nemen i.p.v. je partner. o Broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en/of ander gezelschap kunnen wij helaas niet toelaten op de praktijk. o Alleen zwangeren met een medische indicatie krijgen een echo, pretecho's zijn niet meer toegestaan. o Word je tijdens de zwangerschap verwezen naar de gynaecoloog, dan is ook daar de vraag alleen naar de afspraak te komen, met uitzondering van echo’s, CTG-controles, of uitzonderlijke situaties i.o.m de gynaecoloog.

Bevalling: o Je partner mag aanwezig zijn bij de bevalling, mits hij/zij geen corona of corona gerelateerde klachten heeft. o Je kan (indien gewenst) thuis bevallen. o Je kan (indien gewenst) in het ziekenhuis bevallen. o Het Zuyderland Geboortecentrum en Maastricht UMC blijven toegankelijk voor bevallingen, spoedgevallen en overige controles. o Tijdens de bevalling zullen wij (thuis en in het ziekenhuis) een schort, chirurgisch mondkapje en spatbril dragen. o In het ziekenhuis is een mondkapje verplicht. Bezoekers moeten zelf zorgdragen voor een mondkapje. Tijdens de bevalling mag de barende het mondkapje afzetten.

De basisregels blijven uiteraard voor iedereen gelden: -Was vaak en goed uw handen. -Houd 1,5 meter afstand. -Blijf thuis bij klachten ( hoesten/niezen, hoofdpijn, vermoeidheid, koorts, spierpijn etc.) en laat u direct testen bij de GGD of doe alvast een zelftest. Ook als u al gevaccineerd bent. -Zorg voor voldoende frisse lucht

Daarnaast, ben je coronapositief, meldt dit dan altijd bij ons.

Bedankt voor jullie begrip. Houdt moed. Tot ziens in de praktijk.

Liefs Team La Vie

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard