Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Nieuwste update rondom Corona

Verloskundigenpraktijk de Kuip

, 13 May 2020 15:20Laatste update op: 13 May 2020 15:25

Partners weer welkom bij echo's en controles

Beste (aanstaande) ouders, Jullie ontvangen hierbij een update van de maatregelen wat betreft de verloskundige zorg in onze regio. De maatregelen zijn iets versoepeld naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen week door het RIVM en de minister-president. Nieuws:

 • Partner kan mee naar de controles bij de verloskundigenpraktijk, echter de voorkeur blijft om alleen te komen. Kinderen en overige familieleden mogen helaas nog niet mee.
 • Partner kan mee naar echo’s in de eigen praktijk en bij Fetura. Tevens gaat Fetura alle echo’s weer aanbieden vanaf maandag 11 mei, dus ook de pretecho’s.
 • Alle controles vinden weer volgens het ‘gewone schema’ plaats op de praktijk (dus geen telefonische afspraken meer, tenzij je coronaklachten hebt of op jullie verzoek).
 • Nacontroles mogen allemaal weer plaatsvinden op de praktijk en hoeven dus niet meer telefonisch. Ten aanzien van zwangerschapscontroles én de echo’s in het Deventer Ziekenhuis blijft gelden dat je alleen moet komen (dus zonder partner en/of kinderen). Ten aanzien van de bevalling (in het Deventer Ziekenhuis – zowel poliklinisch als de medische bevallingen), geldt dat naast de barende, alleen de partner aanwezig mag zijn. Daarnaast mogen eventuele broertjes of zusjes één keer komen kijken naar de baby, op voorwaarde dat de baby bij de moeder op de kamer ligt.

Belangrijk:

 • Bij alle bezoeken is het van belang dat niet alleen de zwangere, maar ook de partner geen coronaklachten heeft.
 • Kom niet naar de praktijk of in het Deventer Ziekenhuis bij klachten als koorts, hoesten en benauwdheid. Bel ons, dan zoeken we samen met je naar een oplossing. Tot slot nog eenmaal de bekende 'regels' in deze tijd:
 • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.
 • Hoest of nies in de elleboog.
 • Gooi papieren zakdoekjes direct na gebruik weg.
 • Graag handen wassen of inwrijven met handalcohol voor het bezoek bij de verloskundige.

Tijdens de kraamweek zullen we één keer bij jullie thuis langskomen, de overige kraamvisites blijven voorlopig telefonisch. Vanuit de kraamzorg is er op: www.naviva.nl/corona uitgebreide informatie te vinden. Belangrijke punten om in acht te nemen:

 • Tijdens de kraamperiode is er geen kraamvisite, dat is niet leuk maar wel veiliger voor jou, je kindje en de kraamverzorgende.
 • Tijdens de kraamperiode wordt er niet gewisseld van kraamverzorgende, tenzij op verzoek van jullie.
 • De hielprik en de gehoorscreening zullen weer in de kraamperiode plaatsvinden.

Meer informatie: We snappen dat deze periode in je zwangerschap ook kan zorgen voor veel vragen. De meest gestelde vragen vind je hier beantwoord. Zijn je vragen hier niet mee beantwoord of heb je vragen specifiek voor deze regio of je eigen zorgverlener neemt dan per telefoon of mail contact met je verloskundige of gynaecoloog op. Nogmaals, voor alle bovenstaande punten geldt: Heb je klachten die zouden kunnen passen bij corona? BLIJF THUIS en bel ons! Voor spoedzorg is de verloskundige altijd bereikbaar en komen we ook gewoon bij jullie thuis. Voor vragen, niet dringend, kun je doordeweeks de verloskundigenpraktijk bellen.

Hartelijke groet namens verloskundigenpraktijk De Kuip.

Plaats een reactie

(0)
user-image

  Gerelateerde artikelen

  Gerelateerde artikelen

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Groeikalender
  Magazine