1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Update Corona

  Gepubliceerd op: 5-14-2020Bewerkt op: 5-14-2020
  Verloskundigenpraktijk Kéita Gepubliceerd op: 5-14-2020Bewerkt op: 5-14-2020
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Kéita
  !! GOED NIEUWS !!

  Er wordt momenteel in het nieuws volop gesproken over het goede nieuws rondom de verruiming en de zwangerschapscontroles. Er is vandaag overleg geweest met de collega’s van het verloskundig samenwerkingsverband (VSV) zoetermeer over hoe wij binnen onze regio omgaan met deze verruiming.

  Het VSV begint met ingang van maandag 11 mei a.s. met het gefaseerd afbouwen van de beperkende maatregelen. Na een periode van ongeveer twee weken wordt geëvalueerd en bekeken of de volgende stap veilig genomen kan worden.

  Hieronder vatten wij kort samen wat de belangrijkste maatregelen zijn: – Wij vragen je om alleen naar het spreekuur te komen! Je partner en andere familieleden of vrienden kunnen wij helaas niet toelaten. UITZONDERING wordt gemaakt voor het bijwonen van echo’s. Hierbij mag ALLEEN de partner, mits geen coronaklachten, mee! – Vanwege de beperkte ruimte in de wachtkamer vragen wij de partner buiten te wachten en pas binnen te komen op het moment dat hun vrouw voor echo wordt binnengeroepen. Op deze manier proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met de ‘1,5 meter regel’. – Ook in het Langeland ziekenhuis mogen partners mee naar de echo mits zij geen klachten hebben. Voor gewone controles moet je ook in het Langeland ziekenhuis alleen komen. – De telefonische afspraken die nu staan ingepland voor de intake, counseling en de nacontrole zullen nog steeds telefonisch plaatsvinden. Nieuwe inschrijvingen en counselingsafspraken zullen wij weer ‘face to face’ in gaan plannen. Op deze manier hopen wij gefaseerd weer over te gaan naar de reguliere controles. – Je hebt nog steeds de vrije keuze waar je wilt bevallen. Tot nader order mag er in het LangeLand Ziekenhuis slechts één persoon bij de geboorte aanwezig zijn (je partner of indien gewenst iemand anders). Als je thuis wilt bevallen en daar naast je partner een extra persoon bij aanwezig wilt hebben, overleg dat dan eerst even met ons.

  Wij hopen dat we op deze manier jullie een beetje tegemoet kunnen komen in de wensen, maar wel voor ieders veiligheid kunnen blijven zorgen. Ook blijft gelden: kom niet als je verkoudheidsklachten of koorts hebt. Dit geldt óók voor je partner! Houd 1,5 meter afstand en ga er verstandig mee om.

  Op https://www.keita.nl/zwangerschap/corona-update kan je het ook allemaal nog eens nalezen

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard