1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Avondklok

  Gepubliceerd op: 1-23-2021Bewerkt op: 1-23-2021
  Verloskundigenpraktijk Kéita Gepubliceerd op: 1-23-2021Bewerkt op: 1-23-2021
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Kéita
  Vanaf vanavond 21.00u gaat de avondklok in, wat betekend dat voor je bevalling?

  Wanneer je poliklinisch wil bevallen geld het volgende: Een bevalling is gelukkig geen spoedgeval, maar je hebt wel dringend medische hulp nodig. Je hebt daarom GEEN vooraf ingevulde verklaring nodig. Je moet wel kunnen uitleggen waarom je tijdens de avondklok op weg bent.

  Wanneer je het toch prettiger vind om wel een verklaring mee te nemen dan kan je via de volgende link vooraf alvast invullen: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2021/01/21/formulier-eigen-verklaring-avondklok.

  Wanneer je met SPOED medische hulp nodig hebt, is het niet nodig om een verklaring mee te hebben. De kans dat je met een ambulance naar het ziekenhuis moet is gelukkig heel klein, maar dan is het wel nodig dat je partner een eigen verklaring en een geldig ID bij zich heeft. Als reden moet dan mantelzorger ingevuld worden.

  Verder is het handig om te weten dat je zwangerschapskaart niet als bewijs geld. Daarnaast staan hier allemaal medische gegevens op die je waarschijnlijk liever niet met anderen wil delen. Wanneer je oppas nodig hebt voor oudere kinderen dan deze gewoon naar je toekomen tijdens de avondklok met een eigenverklaring. Als reden kan dan kinderoppas bij medische noodzaak zorg ouder worden aangegeven. Voor je kinderen hoef je geen verklaring te maken wanneer zij met een volwassene meegaan.

  Onze zorg gaat natuurlijk gewoon door zoals je dat gewend bent! En dat geld ook voor de kraamzorg.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard