1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Corona Update

  Gepubliceerd op: 4-30-2020Bewerkt op: 3-23-2021
  ISIS Verloskundigen Gepubliceerd op: 4-30-2020Bewerkt op: 3-23-2021
  Geschreven door: ISIS Verloskundigen
  Beste Zwangere

  In de afgelopen weken gedurende de Corona crisis merken wij dat er veel en snel dingen veranderen en realiseren wij ons dat dit vragen oproept. Daarom hier een update van de bestaande gang van zaken rondom controles, bevalling en kraamtijd:

  Controles:

  · Tussen 16-27 weken zwangerschap zijn medisch gezien geen controles noodzakelijk en worden deze dan ook niet gedaan, tenzij deze echt nodig zijn. Mocht een afspraak niet doorgaan dan word je tijdig voor deze afspraak door één van ons gebeld.

  · Controles die wel plaatsvinden, worden zo kort mogelijk gehouden. Dit betekent dat we alleen je bloeddruk en je buik controleren, oftewel de hoogst noodzakelijke zorg.

  · Vragen beantwoorden we telefonisch, je mag dit vooraf mailen en anders is er telefonisch contact na de controle.

  · Wij vragen je daarnaast ook om alleen naar deze controle toe te komen, kinderen en/ of partner meenemen is niet toegestaan.

  · Alleen (noodzakelijke) medische echo’s kunnen doorgaan, ook hier mogen geen partners, kinderen of andere personen bij aanwezig zijn, dit geldt zowel bij ons in de praktijk als op andere locaties (STAR, ziekenhuizen)

  Bevalling:

  · Sta je op het punt van bevallen? De keuze voor een thuis- of ziekenhuisbevalling blijft, tenzij het medisch gezien noodzakelijk is dat je in het ziekenhuis bevalt. We kunnen de plaats van de bevalling opnieuw met je bespreken, ook met het oog op de bezetting van ziekenhuisbedden en de druk op het ziekenhuispersoneel. Voor nu is het nog mogelijk om in het ziekenhuis te bevallen, maar dagelijks wordt door de ziekenhuizen de situatie opnieuw bekeken en hierop geanticipeerd.

  · Wanneer je gaat bevallen in het ziekenhuis mag er voorlopig maar één begeleider bij de geboorte (en überhaupt in het ziekenhuis) aanwezig zijn, dus ook niet op de gang of ergens anders in het ziekenhuis. Zijn er mensen in het gezin ziek, verkouden of heb je zelf klachten dan dient dit aangegeven te worden, zodat gepaste maatregelen genomen kunnen worden.

  · Ook kraamvisite na de bevalling is niet toegestaan in het ziekenhuis. Beval je thuis, vraag het kraambezoek alleen langs te komen als ze geen ziekteverschijnselen hebben. Hier geldt ook zolang er een zorgverlener (kraamzorg/ verloskundige) in huis aanwezig is, dan geen bezoek.

  · Moet je langer in het ziekenhuis blijven, dan gelden de regels die in het ziekenhuis worden gehanteerd.

  Kraambed:

  · Kraamvisites doen wij ook telefonisch, in principe komen wij maximaal 1 keer langs.

  · De hielprik wordt nog steeds gedaan, de gehoortest zal in een later stadium aangeboden worden

  · De 6 weken nacontrole doen we ook telefonisch.

  · Groepsbijeenkomsten, zoals informatieavonden worden afgelast, in ieder geval tot 1 juni 2020.

  · Verder gelden voor zwangeren dezelfde maatregelen als voor niet-zwangeren, houd daarom het nieuws in de gaten en volg de algemene richtlijnen van het RIVM op.

  Voor iedereen geldt, ben je ziek, verkouden of heb je andere klachten of is er iemand binnen het gezin ziek, neem dan ten alle tijden eerst telefonisch contact met ons op en kom niet naar het spreekuur!!

  Onderstaande is misschien handig voor de zwangere zorgverleners onder ons. Hier staan de richtlijnen voor zwangere medewerkers die gevolgd worden door het RIVM!

  Omdat er nog niet veel data beschikbaar is over zwangere vrouwen en hun kinderen hebben de NVOG, KNOV, NVK en RIVM besloten de RCOG-richtlijn te volgen https://www.rcog.org.uk/coronavirus-pregnancy.

  Alle praktijken in de regio doen hun best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding zo klein mogelijk te houden. Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek worden. Op deze manier blijft de kwaliteit van de zorg optimaal. Wij doen er alles aan om deze bijzondere periode in jullie leven op de juiste manier te begeleiden.

  We hopen op jullie begrip

  Groet Marijke, Lineke, Chantal, Sanne en Sandra (echoscopiste)

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard