Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Zorgverzekering

Verloskundigen Praktijk IJsselmonde

, 21 december 2020 12:51Laatste update op: 22 december 2020 20:25

Heb jij hem al aangepast?

Voor het eerst ouders worden brengt grote veranderingen met zich mee. Ook op financieel gebied. Naast dat je je emotioneel voorbereid op de komst van je kind, is het ook belangrijk dat je je verdiept in de kosten die je kunt verwachten.

Als je zwanger bent of wilt worden is het verstandig om eens goed naar je zorgverzekering te kijken om te zien wat er vergoed wordt qua zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Het kan verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Als er geen medische indicatie bestaat, worden niet alle kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Als je een aanvullende verzekering hebt, kan een deel of het volledige bedrag van bijvoorbeeld een poliklinische bevalling of de eigen bijdrage van de kraamzorg vergoed worden.

Achterin het oranje boekje, dat je ontvangen hebt bij de eerste controle vind je een overzicht met indicatie van de zorgkosten en tegemoetkomingen. Denk ook aan kosten voor lactatiekundige, kraampakket en fysiotherapie.

Let op: als je wil overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan dit tot 31 december. Een aanvullende verzekering kan je vaak in de maand januari nog wel afluiten bij je huidige zorgverzekeraar, maar dit verschilt per zorgverzekeraar. Dus zorg dat je er in december nog even naar kijkt.

Veel groeten,

Team Verloskundigen IJsselmonde

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard