Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Update Corona

Verloskundigen Praktijk IJsselmonde

, 8 oktober 2020 21:53Laatste update op: 15 december 2020 22:44

Nieuwe maatregelen op de praktijk en in de ziekenhuizen

Lieve Cliënten,

Gezien de situatie rondom corona mailen we jullie omdat we binnen de praktijk de maatregelen licht moeten aanscherpen. We begrijpen dat dit toch weer ingrijpend is voor jullie als zwangere vrouwen. Je zou het liefst natuurlijk onbezorgd willen genieten van je zwangerschap en kraambed!

Zwangerschapscontrole:

Wat betreft het gebruik van mondkapjes, volgen wij het advies van onze beroepsvereniging de KNOV. Afstand houden is het belangrijkste. Alleen tijdens zorg waarbij wij langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter met jou als cliënt zijn, dan doen wij een chirurgisch mondmaker en handschoenen op. Dit betekent in de meeste gevallen alleen tijdens een groeiecho. Wij waarderen het zeer als je tijdens een echo afspraak een mondkapje draagt. (deze dien je zelf mee te brengen) Voor de andere controles is dit nog niet nodig, aangezien wij gebruik maken van schermen.

-Als wij kortdurend binnen de 1,5 meter komen, dan vragen wij je even niet te praten, bijvoorbeeld tijdens het meten van de bloeddruk en bloed afnemen.

-Kom zoveel mogelijk alleen, bij belangrijke controles mag je partner mee. Wel vragen wij om 1,5 meter afstand te houden, ook tijdens het maken van een echo. Kinderen zijn niet toegestaan op de praktijk, wij kunnen hier geen uitzondering op maken.

Bevalling:

-In het ziekenhuis is in de wandelgangen een mondkapje verplicht.

-In de verloskamers hoef je geen mondkapje te dragen, wel vragen we de partner of begeleider indien je tijdens het persen binnen de 1,5 meter staat, ook een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor de thuissituatie

-Hou er rekening mee dat er maar 1 persoon bij de bevalling mag zijn, een partner of andere begeleider. Mocht er toch een 2e persoon bij mogen zijn dan hoor je dat ter plekke. Dit beleid kan snel veranderen per dag.

Wat is wel altijd mogelijk:

-Partner/begeleider mag altijd videobellen of per telefoon aanwezig zijn bij een gesprek.

-Als de kinderen buiten aan het wachten zijn, mag je een ijsje meenemen vanuit de wachtkamer.

-Wij bieden alternatieven aan om jullie toch goed voor te bereiden op de bevalling, zoals een digitale voorlichtingsavond.

-Als je zwangerschapsklachten hebt of je bent ongerust, dan ben je altijd welkom voor een extra controle!

Als laatste willen we nog zeggen dat we merken dat iedereen zich goed aan de regels houdt en mensen hun afspraak verplaatsen bij klachten en zich laten testen. Natuurlijk is dit ook de bedoeling, maar we waarderen het erg!

Stay strong!

Veel groeten, Team verloskundigen IJsselmonde

Plaats een reactie

(0)
user-image
    • Feed

    • Mijn week

    • Cursussen

    • Community

    • Dashboard