Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Mondkapjes

Verloskundigen Praktijk IJsselmonde

, 21 februari 2022 15:48Laatste update op: 21 februari 2022 15:53

Naar aanleiding van de landelijke versoepelingen omtrent de mondkapjes sturen we jullie dit bericht.

Aanstaande vrijdag 25 februari 2022 vervalt de landelijk mondkapjesplicht in openbare gebouwen. Zwangeren worden als kwetsbare personen gezien om de zwangeren onderling maar ook onze collega's nog zoveel mogelijk te beschermen blijft bij ons nog een gedeeltelijke mondkapjesplicht. Wij kunnen dan ook nog niet volledig meegaan in de versoepeling maar wel gedeeltelijk.

Wat betekent dit vanaf vrijdag 25 februari 2022 voor een bezoek aan de praktijk:

In de wachtkamer en tijdens het gesprek in de spreekkamer hoef je geen mondkapje te dragen. Als je je hier zelf wel fijner bij voelt ben je natuurlijk vrij om je mondkapje op te houden. Tijdens het bloeddruk meten, het onderzoek van de buik en de echo's zijn wij binnen 1,5 meter en dragen we beide (dus jullie als cliënt en ook wij als verloskundige) een mond-neusmasker.

In de ziekenhuizen wordt de mondkapjesplicht nog wel gevolgd. Dit betekent dat je tijdens de bevalling op de gang een mondkapje moet dragen. Deze mag op de verloskamer af. Tijdens bevallingen zullen wij en de verpleging nog altijd een mond-neusmasker dragen.

LET OP: deze regels gelden voor een bezoek aan de verloskundige. Voor een bezoek aan de fysiotherapeut, een echo bij Star-SHL of de diëtiste kunnen anderen regels gelden. Houdt er dus rekening mee dat je een mondkapje moet dragen en zorg dat je er eentje bij je hebt.

Team verloskundigenpraktijk IJsselmonde

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard