1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Onmisbare hulpmiddelen tijdens én na de zwangerschap

    Gepubliceerd op: 6-29-2021Bewerkt op: 1-9-2023
    ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 6-29-2021Bewerkt op: 1-9-2023
    Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: Vegro
    Ben jij voorbij de 20 weken van jouw zwangerschap? Wat fijn! De eerste, spannende periode is voorbij. Maar nu begint het regelen. Wat heb je nodig tijdens en na je zwangerschap? Maar vooral, wanneer heb je dit nodig? Geen zorgen. Met deze tips ga jij helemaal voorbereid je bevalling in. En als jij straks thuiskomt met je kleine wondertje, staat ook daar alles klaar. En kun jij lekker gaan genieten van de roze wolk.

    Vegro is jouw helpende hand tijdens én na jouw zwangerschap. Je kunt bij Vegro terecht voor advies, maar ook voor (kraam)hulpmiddelen, die je vaak gratis kunt lenen. Jij bestelt jouw hulpmiddelen op vegro.nl en Vegro regelt alles met de zorgverzekeraar!

    Wanneer moet alles in huis zijn?

    De meeste vrouwen bevallen tussen week 37 en 42 van de zwangerschap. Zorg er daarom voor dat uiterlijk week 37 alles in huis is. En al draag jij jouw kindje natuurlijk het liefst tot de uitgerekende datum, soms komt de bevalling toch eerder dan gepland. Begin daarom liever al eerder met het verzamelen van de hulpmiddelen.

    Welke hulpmiddelen heb je nodig?

    1. Bedverhogers: Bedverhogers – of bedklossen – verhogen jouw bed, waardoor jij daar makkelijker in en uit stapt. Dat is ook fijn voor de kraamhulp, die jou straks vanuit bed moet verzorgen. Bedverhogers leen je gratis bij Vegro!
    1. Rugsteun: Veel vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap last van brandend maagzuur. Herken jij dit? Het helpt vaak om iets rechterop te liggen met een rugsteun, die je naar wens kan verstellen.

    2. Bekkenbanden: Ook bekkenpijn komt helaas vaak voor tijdens de zwangerschap. Bekkenpijn voel je meestal in de onderrug, het stuitje of de buik, maar kan ook uitstralen naar de lies, billen of achterkant van de benen. Een bekkenband - een soort brace die om de billen en het bekken sluit - kan deze pijn verlichten. Het verbetert de stabiliteit, waardoor (pijn)klachten afnemen. 

    3. Douchekruk: Hoe verder in de zwangerschap, hoe zwaarder het wordt om het extra gewicht van jouw kindje te dragen. Even onder de douche staan kan al een uitdaging zijn. Vooral als jij ook last hebt van duizeligheid. Met een douchekruk kun jij toch een comfortabele douche nemen, tijdens en na de zwangerschap.

    4. Ondersteek: Een ondersteek is een handig onderdeel bij een thuisbevalling. Hiermee kan de verloskundige namelijk de placenta opvangen. Ook is het een handig hulpmiddel als jij naar het toilet moet, maar niet uit bed mag komen.

    5. Baarkruk: De meeste vrouwen bevallen liggend, vanuit bed. Maar er is tegenwoordig zoveel meer mogelijk! Bevallen op een baarkruk bijvoorbeeld. Veel vrouwen ervaren dit als prettig, omdat rechtop persen natuurlijker aanvoelt dan liggend op de rug.

    Na jouw zwangerschap

    Je bevalling is achter de rug en je kindje mag eindelijk mee naar huis! Het is het begin van de kraamtijd. Ook in deze periode kan je bij Vegro terecht! Ga jij borstvoeding geven? Dan zal je regelmatig moeten kolven. De volgende hulpmiddelen zijn daar perfect voor:

    • Borstkolfapparaat Het op gang brengen van de melkproductie is soms even een uitdaging. Vooral als je voor het eerst borstvoeding geeft. Maar de borstkolfapparaten van Medela maken het verschil! Ook is het apparaat erg zacht voor het gevoelige borstweefsel, verlicht het symptomen van stuwing en helpt het mastitis te genezen.

    ‘Het heeft mij echt geholpen met mijn melkproductie. Zeker bij mijn eerste kindje. Een lifesaver!’

    • Medela voedingsbeha: De Medela borstvoedingsbeha is perfect voor de zwangerschap en borstvoedingsperiode! De voedingsbeha is beugel- en labelvrij, ultrastretch en heeft een ideale pasvorm.

    Hopelijk heb jij een fijne zwangerschap en kraamtijd. Vegro helpt daar graag bij. Kies jij jouw hulpmiddelen? Dan regelen wij de rest!

    Dit artikel is geschreven door Amber Steijger, namens Vegro.

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard