1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  ZwangerHuisje boompje gesprekje

  Babyspullen, check. Gesprekken, check?

  ZP® - Magazine

  , 24 september 2022 02:55Laatste update op: 23 november 2022 09:16
  In samenwerking met: Huisje Boompje Gesprekje

  Met (de komst van) een baby gaat er een hoop tijd, geld en moeite zitten in het kopen van de babyspullen, het regelen van een kinderopvang en de constante zorg. Maar een liefdevolle relatie tussen jou en je partner is net zo belangrijk voor je baby. Dat zorgt voor een stevige basis in jullie gezin waar je altijd energie uit kunt halen.

  Toch schiet het er bij veel partners bij in om tijd met elkaar door te brengen of gewoon eens een goed gesprek te hebben. Terwijl er met een baby (op komst) een hele hoop te bespreken is. Het prikkelende vragenspel Huisje Boompje Gesprekje schiet dan te hulp!

  De tropenjaren

  De eerste jaren met een kleine zijn niet altijd makkelijk voor je relatie. De vermoeidheid hakt er bij beiden in en je hebt minder tijd voor elkaar: zelfs aan een goed gesprek lijken jullie nooit meer toe te komen. Het is dan ook niet gek dat meer dan de helft van de jonge ouders in een relatiedipje komt na de geboorte van hun eerste kind.

  Het helpt om je goed voor te bereiden op deze pittige fase en in gesprek te blijven als je eenmaal ouders bent. Om te bespreken hoe je het leven samen met een kindje voor je ziet. Om na te denken wat je eigen verwachtingen zijn en te luisteren naar de ander. Dit is niet alleen belangrijk, maar ook erg leuk om samen te doen!

  Babyproof relatie met Huisje Boompje Gesprekje

  Met Huisje Boompje Gesprekje maak je, en houd je jullie relatie babyproof. Dit is een gespreksstarter voor partners door middel van een kaartspel, met belangrijke thema’s over het ouderschap waar wel eens over nagedacht mag worden.

  Dingen waar je zelf misschien niet zo snel op zou komen, zoals: Waar verschillen wij in als ouders? Wat wil je uit je eigen jeugd meenemen in de opvoeding? En hoe zien jullie het gezin over tien jaar? Je zult zien dan het bespreken van dit soort schijnbaar ‘kleine’ zorgt voor een hoop duidelijkheid bij jullie allebei.

  Simpele vragen dus, die jullie als tussendoortje erbij kunnen pakken. Aan de ontbijttafel, na het avondeten of samen op de bank. Zo kunnen jullie je samen verheugen op het ouderschap, dromen over de toekomst met een baby en kunnen jullie op een laagdrempelige manier je gedachten over het ouderschap uitdrukken.

  Kado voor julliezelf, of als kraamkado

  Dit kaartspel is ontzettend waardevol (en leuk!) om aan jezelf en je partner te geven. Maar ook als kraamkado, een kado tijdens de zwangerschap of tijdens een babyshower.

  Volgens psycholoog John Gottman is het mooiste kado wat je aan je kind kan geven een liefdevolle relatie. En dat kan alleen als je in gesprek blijft met elkaar.

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met Huisje Boompje Gesprekje

  Plaats een reactie

  (0)
  user-image
   • Feed

   • Mijn week

   • Cursussen

   • Community

   • Dashboard