1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  House of Birth: Het griep seizoen is hier. Lees hier onze tips

  Gepubliceerd op: 1-18-2024Bewerkt op: 1-18-2024
  House of Birth Gepubliceerd op: 1-18-2024Bewerkt op: 1-18-2024
  Geschreven door: House of Birth
  Zakdoekjes, snotneuzen en misschien wel meer incontinentie ....

  Lieve zwangere,

  We zijn weer in januari aangekomen en sinds een paar weken horen wij met toenemende mate berichten van (buik)griep. Dit geeft ons aanleiding om jullie te mailen met tips hoe je dit kan voorkomen, wat je moet doen als je toch getroffen wordt en wat als je verloskundige griep krijgt?

  Het voorkomen van griep Geheel voorkomen is toch wel lastig in dit seizoen, althans zonder kluizenaar te worden. In de zwangerschap is je afweer lager ingesteld dus je bent meer vatbaar om virussen op te pikken. Toch weten we uit onderzoek dat een goed vitamine D gehalte een grote rol speelt bij het voorkomen en bestreiden van virussen. Ook is het belangrijk goed gezond te leven. Dit houdt in; gevarieerd eten, weinig junkfood en gerafineerde suikers, voldoende beweging, elke dag lekker naar buiten en voorkom dagelijkse stress. Op deze manier houd je je imuunsysteem sterk en kan het optimaal functioneren.

  Ook kun je als zwangere dit jaar een griepvaccin krijgen via het CJG. Je kunt hiervoor een afspraak maken. Wil je meer informatie lees dan hier.

  Heb je toch veel last van stress? Boek dan eens een heerlijke zwangerschapsmassage op onze praktijk.

  Heb je het toch te pakken? Geen zorgen! Heb je toch de griep te pakken? Dan kun je als gezonde zwangere hier vaak goed tegen. We weten uit onderzoek dat de griep voor jou en je baby vaak zonder complicaties verloopt. Hierbij is het vooral heel belangrijk om voldoende te drinken, te rusten en goed naar je lichaam te luisteren. Lukt het niet goed om te eten? Geen zorgen je lichaam heeft voldoende reserves. Lukt het niet om te drinken? Overleg dan even met je verloskundige.

  Het kan ook voorkomen dat je koorts krijgt. Een temperatuur tussen de 38,0 en 39,0 graden geeft aan dat je moet rusten. Het liefst in bed. Je hoeft bij deze temperatuur nier perse paracetamol te gebruiken. Is de temperatuur boven de 39,0 graden bel dan altijd even met jouw verloskundige. Wij kunnen je dan persoonlijk advies geven.

  Bij deze tekenen bel je altijd de verloskundige:

  • Koorts boven de 39,0 graden Celcius
  • Geen drinken kunnen binnenhouden
  • Je denkt dat je uitgedroogd raakt omdat je niet meer plast
  • Je voelt de baby niet goed bewegen (vanaf 28 weken)
  • Je bent erg benauwd bij rust of lichte inspanning

  Ook wij krijgen wel eens griep Helaas worden wij ook regelmatig getroffen of aangestoken. We proberen hierbij zo goed mogelijk voor onszelf te zorgen zodat we jullie niet aansteken. Dit betekend ook dat we in het griepseizoen soms moeten schuiven in ons schema en kan het voorkomen dat er een verloskundige inspringt van het andere team. We waarderen enorm jullie flexibiliteit hier in.

  Mochten jullie vragen hebben hier over? Neem gerust contact op met jouw team.

  Warme groet,

  Team House of Birth

  Esseline & Iris (Team Jade) Sarah & Merel (Team Ceder) Marit & Elena (Team Rose)

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard