1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  BabyBabyspullenHoe kies je de ideale babyslaapzak

  Hoe kies je de ideale babyslaapzak?

  ZP® - Magazine

  , 21 oktober 2020 14:34Laatste update op: 9 november 2022 17:38
  In samenwerking met: Meyco

  Baby’s brengen de eerste tijd van hun leventje vooral slapend door. Bij het inrichten van je babykamertje heeft het bedje speciale aandacht, maar ook hoe jouw kindje slaapt.

  Meyco biedt mooie kwalitatieve collecties die perfect te matchen zijn met andere baby-items en textiel. Krijg met code ZWANGER2022 10% korting op alles dus bekijk snel het complete aanbod in het Meyco productoverzicht.

  Kraamzorgorganisaties en de Consumentenbond geven aan dat naast, of in plaats van, een babydekentje en babylakentje er ook voor gekozen kan worden om jouw kleintje in een babyslaapzak te laten slapen. Maar welke soorten slaapzakken zijn er te koop? En waar moet je op letten? Wij leggen het je uit.

  Waarom een babyslaapzak?

  Een slaapzak voor je baby noem je ook wel een trappelzak. Tot je kindje twee jaar is, houd je hem of haar op die manier goed warm tijdens het slapen. Bovendien is de kans dat je baby onder de dekens terecht komt, een stuk kleiner bij het gebruik van een slaapzak. Ook fijn: je kan een slaapzak gemakkelijk overal mee naar toe nemen. Zo kan jullie kleintje ook op andere plekken goed slapen in de voor hem of haar vertrouwde trappelzak. Zo hou je het slaapritueel in stand en weet jouw kleintje precies waar hij of zij aan toe is: de slaapzak aan betekent: “Ik mag nu heerlijk gaan slapen”…

  Welke soorten slaapzakken zijn er?

  Babyslaapzakken zijn handig om je kleintje warm en veilig te laten slapen. Welk soort slaapzak geschikt is, hangt onder andere af van de buitentemperatuur en het slaapgedrag van jouw baby. Er bestaan verschillende soorten babyslaapzakken. Zo is een zomerslaapzak niet gewatteerd en niet altijd gevoerd, wat in warme nachten natuurlijk erg prettig is. Vaak heeft deze slaapzak geen of afritsbare mouwen. In de winter moet je kindje het natuurlijk juist wél voldoende warm hebben. Daarom zijn winterslaapzakken wel gewatteerd of lekker gevoerd en hebben die lange (afritsbare) mouwen. Zo is er voor elk moment in het jaar wel een geschikt exemplaar en slaapt jullie kleintje comfortabel en veilig.

  Hoe kies je de ideale babyslaapzak?

  Ben je van plan een trappelzak voor je baby aan te schaffen, let dan goed op het materiaal en de maat. Koop een slaapzak die niet te groot is, want dan kan je kleintje erin verstrikt raken. Een te kleine slaapzak is ook niet verstandig, want dan heeft je baby niet genoeg beenruimte. Maar hoe weet je wat de juiste maat moet zijn? Ga na wat de lengte van je kindje is van schouder tot voet en tel daar vijftien centimeter bij op. Die extra ruimte is de ruimte om fijn te kunnen trappelen. Ligt je baby in de trappelzak, controleer dan altijd even extra of je de boord niet over het hoofdje kan trekken.

  De slaapzakken van Meyco zijn verkrijgbaar in verschillende maten:

  • 70 cm, ongeveer te gebruiken van 2-6 maanden
  • 90 cm, ongeveer te gebruiken van 6-18 maanden
  • 110 cm, ongeveer te gebruiken vanaf 18 maanden

  Meyco heeft een groot assortiment in veilige babyslaapzakken, waarin je kindje al vanaf de geboorte in zou kunnen laten slapen. De babyslaapzakken zijn dus gemaakt van verschillende duurzame materialen en verkrijgbaar voor een betaalbare prijs. De trappelzakken hebben een basic of trendy dessin en kunnen goed gecombineerd worden met de andere Meyco collectie items, zodat ook het slaapzakje helemaal matched met de rest van het babykamertje. Ga dus heerlijk mixen & matchen en welterusten voor jullie kleintje.

  Krijg met code ZWANGER2022 10% korting op alles van Meyco. Bekijk snel het complete aanbod in het Meyco productoverzicht.

  Dit artikel is geschreven door Marina Bekker-Santing, eigenaresse van b-boo baby & lifestyle GmbH, bekend van het merk Meyco.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard