1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Regionale drukke periode in de geboortezorg

  Gepubliceerd op: 7-11-2023Bewerkt op: 7-11-2023
  Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug Gepubliceerd op: 7-11-2023Bewerkt op: 7-11-2023
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug
  Ook in de geboortezorg is er personeelstekort en samen met de zomervakanties en veel uitgerekende zwangeren in deze periode, leidt dat tot een drukke periode in de geboortezorg.

  Onderwerp: regionale drukke periode in geboortezorg 11-07-2023

  Beste zwangere,

  Drukke periode in de geboortezorg

  Binnenkort ben je uitgerekend. Alle zorgverleners doen er alles aan om deze bijzondere gebeurtenis in jouw leven op de beste manier te begeleiden. Deze zomer zijn relatief veel vrouwen uitgerekend en is er tegelijkertijd minder zorgpersoneel beschikbaar. Dan kunnen er momenten zijn waarop het zo druk wordt, dat zorgorganisaties maatregelen moeten nemen om alle bevallingen goed en veilig te kunnen blijven begeleiden. Daarom hebben organisaties uit de geboortezorg in de regio elkaar opgezocht om samen te werken als het druk is. Graag informeren wij je hierover om je voor te bereiden op wat dit voor jouw bevalling kan betekenen. Je eigen verloskundige zal dit ook met jou bespreken.

  Wat betekent dit voor jouw bevalling?

  Samen met de verloskundige bespreek je jouw wensen en verwachtingen rondom de bevalling. Tijdens de bevalling wordt hier zoveel als mogelijk rekening mee gehouden. Als je graag onder begeleiding van jouw verloskundige in het ziekenhuis wil bevallen, kan het in drukke periodes voorkomen dat er geen plek meer beschikbaar is in het dichtstbijzijnde ziekenhuis. In dat geval bespreek je of je thuis wilt bevallen of naar een ander ziekenhuis gaat. Daarnaast kan het zijn dat je graag pijnstilling wil, maar dat het niet of niet direct mogelijk is om dat te geven. Medische pijnstilling, zoals een ruggenprik, kan namelijk niet door je eigen verloskundige gegeven worden maar alleen door ziekenhuispersoneel. Wanneer het druk is in het ziekenhuis, dan moet het personeel worden ingezet bij bevallingen waar medische zorg nodig is. Ook dan zal je verloskundige je goed begeleiden.

  Wat kunt je van ons verwachten?

  Alle zorgverleners zetten zich in om goede en veilige zorg te geven tijdens je bevalling. Door de intensieve samenwerking in de regio gaan we de komende maanden met vertrouwen tegemoet. Als deze brief vragen of zorgen geeft, bespreek dit dan met je eigen verloskundige.

  Met vriendelijke groet, Team verloskundigen de Heuvelrug

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard