Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Nieuwe Corona maatregelen

Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug

, 1 maart 2022 09:13Laatste update op: 7 juli 2022 07:44

Graag aandacht voor de nieuwe richtlijnen mbt tot Corona

Goed nieuws!

Tijdens de persconferentie van 15 februari jl. zijn de maatregelen en adviezen aangepast aan de goede ontwikkelingen in deze fase van de pandemie. Er is geen aanleiding meer om niets anders dan de reguliere verloskundige zorg aan te bieden aan alle zwangeren in onze praktijk. Zwangeren en partners/familie zijn daarbij van harte welkom.

Algemene maatregelen en adviezen

· Was geregeld je handen

· Blijf bij klachten thuis en laat je testen of als er Coronagerelateerde klachten binnen het huishouden zijn, neem dan contact met ons op te nemen om te overleggen

· Vanaf 25 februari is het niet meer verplicht om mondmaskers te dragen, maar wij zouden het waarderen als jullie deze zouden willen blijven dragen totdat de piek van de infectiedruk nog verder is gedaald om de kans op uitval onder verloskundigen te verkleinen.

Zwangeren en booster

Vaccinatie is voor iedereen in Nederland al geruime tijd goed beschikbaar. Vrouwen die zwanger worden of zijn kunnen kiezen voor vaccinatie. Over de gevolgen van een Omikron besmetting voor zwangeren is nog niets gepubliceerd. Toch is de verwachting dat bij deze variant dezelfde positieve cijfers over het ziektebeeld kunnen worden verwacht als bij de algehele populatie.

Zwangeren met een positieve PCR test

Er wordt onderscheid gemaakt tussen immune en niet immune cliënten .

· Onder immuniteit wordt verstaan: meer dan 7 dagen geleden een boostervaccinatie of minder dan 8 weken geleden een positieve PCR test.

· Als een huisgenoot of nauw contact positief test hoeft de immune client niet in quarantaine. Op dag 0 en dag 5 (na het laatste contact) doet de (geboosterde) client een PCR test. De client die minder dan 8 weken geleden een covidinfectie doormaakte hoeft deze PCR testen niet te doen.

· Quarantaine van een niet-immune client wordt niet opgeheven, waarbij het leven hervat kan worden indien er op dag 5 een negatieve PCR test is.

· Isolatie (wat inhoudt dat client PCR positief test) wordt niet opgeheven.

· De duur van de isolatie is verkort tot 5 dagen waarbij de laatste 24 uur klachtenvrij dienen te zijn voordat werkzaamheden worden hervat.

· De maatregelen in de ziekhuizen verschillen per ziekenhuis en we kijken per dag wat de situatie is en wat de mogelijkheden zijn.

Wij realiseren ons dat het uitfaseren van de maatregelen bij de bestrijding van de pandemie passend zijn en voor de meesten zeer welkom! Tegelijkertijd is het loslaten van de maatregelen voor sommigen ook spannend. Toch wijzen alle (wetenschappelijke) signalen erop dat het vertrouwen in een gezond verloop van een normale zwangerschap en een gezonde bedrijfsvoering van een verloskundige praktijk op korte termijn weer heel gewoon zal zijn!

Namens de verloskundigen een hartelijke groet en dank voor jullie medewerking de afgelopen periode!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard