1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Het juiste fietszitje kiezen

  Gepubliceerd op: 6-5-2018Bewerkt op: 9-7-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 6-5-2018Bewerkt op: 9-7-2023
  Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: Bo-bike
  Zo kies je het juiste fietszitje: als je een fietszitje gaat kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Te beginnen bij de leeftijd en het gewicht van je kind.

  Baby's
  Baby’s vervoer je het best voorop de fiets. Je kunt je kindje dan in de gaten houden. Hij/zij ziet veilig tussen je armen en samen genieten jullie van de ervaring van dit nieuwe avontuur. Schaf ook meteen een windscherm aan. Jouw kindje zit stil en krijgt het daardoor sneller koud op de fiets dan jou. Een windscherm beschermt tegen gure wind, regen, sneeuw en hagel maar helpt in de zomer ook opstuivend zand en vliegende insecten tegen te houden. Kleine kindjes vallen nog al eens in slaap tijdens een fietstocht, in dat geval kan het ook handig zijn een zogenaamde slaaprol aan te schaffen. Bij een zitje als de Bobike Exclusive is een slaaprol niet nodig omdat je kind daarin rechtop blijft zitten.

  Grotere kinderen
  Grotere kinderen kun je in een achterzitje vervoeren. Let bij de aanschaf op de veiligheidsopties zoals het EN 14344 keurmerk, een gordel met kidsproof sluiting, voetsteunen met riempjes en geïntegreerde spaakafscherming. Laat je voor de keuze van de bevestiging altijd informeren door een tweewielerspecialist. Hij/zij weet exact welke type bevestiging op jouw fiets past en of er nog aanpassingen nodig zijn.

  Tweedehands
  Er is een groot aanbod aan tweedehands fietszitjes beschikbaar maar bezint eer ge begint. Een tweedehands zitje kan er nog zo goed uit zien, je weet nooit exact wat ermee gebeurt is en hoe intensief het gebruikt is. Vaak zijn reserve onderdelen ook niet meer verkrijgbaar. Vanaf € 45 heb je al een nieuw, EN 14344 gekeurd zitje van een gerenommeerd merk. Wist je trouwens dat de levensduur van fietszitjes ongeveer vijf jaar is? Fietszitjes worden grotendeels uit kunststof gemaakt en kunststof reageert op UV straling en temperatuurschommelingen. Doordat fietszitjes intensief gebruikt worden in weer en wind, is het na vijf jaar tijd voor een nieuwe.

  Internet
  Het lijkt zo aantrekkelijk; je hebt je research gedaan, je weet welk fietszitje je wilt, je zoekt even op internet en gaat voor de goedkoopste aanbieder. Helaas blijkt goedkoop vaak duur koop. Het internet kent jou niet, het kent jouw kind niet en het weet niet wat voor fiets jij rijdt. Het internet monteert ook geen fietszitjes. De prijsstunters houden er vaak hun eigen garantiebeleid op na en hanteren niet de service en garantie van de fabrikant. Neem de veiligheid van je kind serieus en ga voor de aanschaf en montage van een fietszitje naar een tweewielerspecialist bij jou in de buurt.

  Wil je weten welke soorten fietszitjes er zijn? Kijk dan hier.

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bobike

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard