Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Welke echo's worden er allemaal gemaakt?

Amare praktijk voor verloskunde

, 9 februari 2021 12:55Laatste update op: 9 februari 2021 13:12

In jouw zwangerschap kunnen een aantal echo's gemaakt worden. We leggen graag aan je uit wat je kan verwachten.

Altijd een volle blaas!

Bij echo's na de 12e week wordt bijna altijd via de buik gekeken. Wanneer jouw blaas vol is, komt jouw baarmoeder omhoog. Hierdoor is jullie baby veel makkelijker te bekijken. Ga 1,5 uur voor de echo niet meer naar het toilet en drink een groot glas water!

Pret-echo's

Helaas is het door corona niet mogelijk om op dit moment pret-echo's te laten maken. Wanneer hier verandering in komt, laten we je dit natuurlijk weten, bijvoorbeeld via social media, of via de weekmails van zwangerenportaal.

de Twintig Weken echo (SEO)

De Twingtig-Weken echo, kan gemaakt worden tussen de 18 en de 21 weken van de zwangerschap. Het is een uitgebreide echo (SEO, structureel echoscopisch onderzoek), door ervaren gespecialiseerde echoscopisten. Nadat je alle informatie hebt gehad over hoe het onderzoek gaat en wat je kan verwachten, kun je het onderzoek laten maken.

Het SEO kan gedaan worden op onze lokatie in Oosterbeek en in Arnhem. Wij kunnen de afspraak voor je plannen, je mag hem ook zelf maken via https://www.eyebaby.nl/nl/afspraak-maken/. Let op: je mag geen kinderen meenemen naar jouw afspraak. Het is een lang onderzoek, waarbij de echoscopist graag alle aandacht aan jou en jullie ongeboren kindje geeft. Spelende kinderen in de spreekkamer kunnen haar, en jullie afleiden waardoor het onderzoek minder goed verloopt.

Groei-echo

Wanneer er een indicatie is, worden soms rond 28-32 weken groei-echo's gemaakt. Een indicatie wordt altijd met jou besproken.

Liggingsecho rond 35 wk.

Rond de 35e week maken we graag een liggingsecho. Zo weten we voordat je gaat bevallen of het hoofdje van jullie kindje eerst komt. Vaak wordt ook naar de groei van het kindje gekeken, naar het vruchtwater en naar hoe de placenta eruit ziet.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard