Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Avondklok: bevalling of spoedzorg?

Femme, praktijk voor verloskunde

, 24 January 2021 12:37Laatste update op: 24 January 2021 12:40

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Dit is een zware corona maatregel bovenop de lockdown, maar is door het kabinet besloten om zo het aantal besmettingen af te remmen. Deze maatregel is vooralsnog ingesteld tot 9 februari.

Ook in deze fase van de lockdown zullen wij als verloskundigen blijven werken en mag je als zwangere naar onze praktijk komen.

Wij blijven, zoals je van ons gewend bent, 24 uur per dag/ 7 dagen in de week beschikbaar voor spoedgevallen en hulp bij de bevalling.

Wanneer je aan het bevallen bent of met spoed door ons gecontroleerd moet worden tussen 21:00uur en 04:30uur, hoef je geen eigen verklaring bij je te hebben omdat het om een spoedsituatie gaat, maar het advies is om dit wel te doen. Je vindt deze zelfverklaring op de site van de rijksoverheid. Klik hier. Je kunt het formulier uitprinten of je vult het formulier in op je computer of smartphone en slaat het vervolgens op. Als de handhaver erom vraagt, toon je het formulier op bijvoorbeeld je telefoon.

Het kan handig zijn om een zwangerschapsverklaring bij je te hebben. Die zwangerschapsverklaring krijg je bij ons, je kunt hem opvragen als je op controle komt of via ons mailadres: info@femme-verloskundigen.nl.

Mantelzorgers (zoals oppas of familie die op je oudere kinderen komt passen tijdens de bevalling) moeten ook een eigen verklaring kunnen tonen. Deze kun je eveneens op de site van de rijksoverheid vinden. Daarvoor klik je hier.

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard