1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    24 weken zwanger!

    Gepubliceerd op: 3-10-2021Bewerkt op: 3-25-2021
    Verloskundige Praktijk Draagkracht Gepubliceerd op: 3-10-2021Bewerkt op: 3-25-2021
    Geschreven door: Verloskundige Praktijk Draagkracht
    24 weken zwanger! Je bent al over de helft! Voor de ene zwangere vrouw kruipen de weken voorbij en de ander beleeft het zo dat de tijd voorbij vliegt. Alles is mogelijk, maar wees je bewust dat deze tijd niet meer terugkomt. Het is goed om af en toe stil te staan bij deze levensveranderende fase waar je nu op dit moment in zit. Vandaag bespreek ik verschillende onderwerpen die belangrijk zijn om te weten Keuze voeding Zwangerschapscursus Erkenning Ouderlijk gezag Belinstructies

    Voeding Je kunt je inlezen over de voor en nadelen van het geven van borst/flesvoeding. Als de navelstreng wordt doorgeknipt is de scheiding tussen jou en je baby een feit. Je kindje heeft zijn vader en moeder nodig om zich veilig te voelen. Het lichaam en de geur van zijn moeder zijn vertrouwd. Het doen van veel huid op huid contact, geven je kindje een veilig en ontspannen gevoel. Bij borstvoeding gaat dit meer automatisch, als je voor flesvoeding kiest is het belangrijk om bewust deze momenten te creëren.

    Borstvoeding Het geven van borstvoeding is een natuurlijk proces, maar het gaat niet altijd vanzelf. Het is iets dat je kunt leren. Vrijwel elke vrouw kan borstvoeding geven, maar het vraagt bij de één soms meer tijd en doorzettingsvermogen dan bij de ander. Borstvoeding bevat alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft. De voeding wordt beter verteerd en opgenomen dan welke babyvoeding dan ook. Het beschermt je baby tegen allergieën en bevat antistoffen tegen ziektes. Het geven van borstvoeding helpt voor een goede hechting tussen moeder en kind. Via deze website zie je alle voordelen op een rij:

    Flesvoeding Alle soorten flesvoeding in Nederland zijn van goede kwaliteit. In vergelijking met borstvoeding ontbreken de antistoffen die je kindje beschermen tegen ziektes en infecties in kunstvoeding. Met flesvoeding heb je meer controle over wat je kindje binnenkrijgt. Sommige mensen vinden dit een prettig idee. Daarnaast kun je de ballast beter verdelen met je partner.

    Het is belangrijk dat je een keuze maakt die bij jou past en goed voelt! Tijdens de kraamperiode helpen ik en de kraamzorg jullie als gezin verder bij de eventuele obstakels die jullie als nieuwe gezin tegenkomen.

    Zwangerschapscursus Ik kan iedereen aanbevelen om kennis te op te doen over alle mogelijkheden die er zijn als je zwanger bent. Het begint al bij de keuze van je zorgverlener. Voel je je veilig om alles bespreekbaar te maken? Heb je het gevoel dat er voldoende tijd en ruimte voor je is. Heb je vertrouwen in je zorgverlener ? Tijdens de controles maak ik uitgebreid tijd om de bevalling en jullie wensen te bespreken. Tijdens een cursus leer je van A tot Z wat je allemaal kan verwachten. Je herkent de verschillende fases van de bevalling en je ontvangt praktische tips over de ademhaling. Daarnaast kan het prettig zijn om andere zwangere vrouwen te ontmoeten. Meestal ligt de startdatum van een zwangerschapscursus rond de 24 weken. Klik voor de verschillende zwangerschapscursussen in de regio op deze link.

    Erkenning Als je niet getrouwd bent of geen geregistreerd partnerschap hebt, kun je als partner de juridische ouder van het ongeboren kind worden , door het kind te erkennen. Als de erkenning is geregeld krijg je te maken met een aantal rechten en plichten. Er ontstaat een juridische band (familierechtelijke betrekking) tussen jou en het kind Je hebt onderhoudsplicht totdat het kind 21 jaar wordt Jij en het kind worden elkaars wettelijke erfgenamen Je kiest (met de moeder) op het moment van erkenning de achternaam van je kind Je kind krijgt mogelijk jouw nationaliteit. Dit is afhankelijk van het recht van het land waarvan je de nationaliteit hebt. Je regelt dit via de gemeente waar je woont. Ouderlijk gezag Ben je niet getrouwd of heb je geen geregistreerd partnerschap met elkaar, dan krijg je bij de erkenning niet automatisch het ouderlijk gezag. Zonder ouderlijk gezag kun je niet meebeslissen over de opvoeding van je kind. Je kunt niet optreden als zijn of haar wettelijke vertegenwoordiger. Het ouderlijk gezag vraag je bij de rechter aan. Dit kan via de website van rijksoverheid.nl

    Belinstructies Ik vind het belangrijk dat je weet dat je mij altijd kunt bellen. Ik ben voor spoedsituaties en zorgen 24/7 bereikbaar. Je mag mij ook altijd bellen voor overleg, doe dit dan tussen 10:00-17:00 uur. Ik word graag gebeld als de volgende situaties van toepassing zijn: Veel helderrood bloedverlies dat lijkt op een menstruatie Na een val op je buik of een plotselinge stoot of trap op je buik Minder leven voelen vanaf 28 weken zwangerschap Klachten die kunnen wijzen op een hoge bloeddruk, zoals hoofdpijn, vaag zien, lichtflitsen of sterretjes zien, pijn of knellend gevoel boven in de buik (bandgevoel), misselijkheid en braken en plotseling vocht vasthouden. Deze klachten verbeteren niet na een uurtje slapen of paracetamol. Weeën, buikpijn en/of vruchtwaterverlies als je nog geen 37 weken zwanger bent Ongerustheid

    Als ik in gesprek ben, bel ik de gemiste oproepen altijd terug. Mocht er sprake zijn van paniek en je krijgt mij niet te pakken. Bel dan naar mijn achterwacht. Verloskundigenpraktijk Santé 06-29433303 of als tweede optie Heleen Vaessen 06-38533246.

    Mocht je naar aanleiding van de informatie in deze mail vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.

    Tot gauw! Jouw verloskundige, Dominique

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard