1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Deze vrouw raakte zwanger terwijl ze al zwanger was

  Gepubliceerd op: 3-4-2022Bewerkt op: 4-20-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-4-2022Bewerkt op: 4-20-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het is gelukkig heel erg zeldzaam, maar het ís mogelijk om zwanger te raken terwijl je al zwanger bent. Dat heet superfecundatie. Het overkwam deze vrouw wiens baby’s vijf dagen na elkaar verwekt waren en vlak na elkaar werden geboren.

  Dubbele zwangerschap

  Een 25-jarige vrouw uit Californië genaamd Odalis Martinez was al in verwachting van één kindje, waarvoor ze erg dankbaar was, aangezien ze hiervoor een aantal miskramen had gehad. Een opluchting dus, toen ze een hartslag hoorde op de echo.

  Er was echter niet één hartslag te horen, maar twee! Maar het was geen tweeling. De twee dochters van Odalis waren namelijk vijf dagen achter elkaar verwekt. De zusjes lijken echter wel heel veel op elkaar!

  Hoe werkt superfecundatie?

  Hoe dat kan? Dit is een fenomeen dat superfecundatie wordt genoemd. Er worden dan in de vruchtbare periode meerdere eitjes bevrucht op verschillende momenten. Alhoewel de uitgerekende datum voor beide baby’s hetzelfde was, werd één baby met 39,5 week geboren en dan andere met 40,5 week. Dit gebeurt wel vaker bij dieren, maar superfecundatie is bij mensen zeer zeldzaam (gelukkig maar).

  Best verwarrend als mensen vragen of haar dochters Lilo en Imedla een tweeling zijn, vooral omdat zusjes zó veel op elkaar lijken. Dat vindt Odalis zelf ook, en daarom zegt dat maar gewoon te vertellen dat haar dochters een tweeling zijn, om het gesprek wat simpeler te houden.

  De zusjes Lilo en Imedla

  Bron: Dailymail

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard