1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Vaccinatie Corona

  Verloskundigenpraktijk de Vaart

  , 6 januari 2021 21:06Laatste update op: 6 januari 2021 22:04

  Vaccineren is nu mogelijk, maar wat als je zwanger bent of borstvoeding geeft?

  Coronavaccin beschikbaar

  Beste zwangeren/mama's,

  Allereerst de beste wensen voor 2021! Laten we hopen dat dit jaar een daling in alle cijfers laat zien en dat we uiteindelijk weer dichter bij elkaar komen. Wat onwijs fijn is het dat het coronavaccin nu beschikbaar is in Nederland! Misschien roept het wel wat vragen bij je op. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft gelden er aparte adviezen. Hieronder geven we een korte toelichting.

  Tijdens zwangerschap

  Het is onbekend of een coronavaccin veilig kan worden gegeven tijdens de zwangerschap. Er zijn geen (grote) studies gedaan naar de veiligheid van het coronavaccin tijdens de zwangerschap. Daarom geven wij niet het advies om je te laten vaccineren tegen corona als je zwanger bent. Behoor jij mogelijk tot een risicogroep of werk je met coronapatiënten en maak je je zorgen? Neem dan contact op met je huisarts. Leg hier je eventuele zorgen neer en bespreek met de arts wat mogelijk is.

  Tijdens borstvoedingsperiode

  Er zijn nog geen studies gedaan naar de veiligheid van het coronavaccin tijdens de borstvoeding. Het is echter onwaarschijnlijk dat het vaccineren met deze coronavaccins tijdens de borstvoeding een verhoogd risico geeft op nadelige effecten bij jouw baby. Met diverse andere vaccins tegen andere infectieziekten is er wel ervaring tijdens de borstvoeding. Hiervan zien we geen verhoogd risico op nadelige effecten bij de baby. 

  Indien je toch nog met vragen blijft zitten schroom dan niet en neem contact met ons op.

  Stay save!

  Team ‘de Vaart’

  Bronnen:

  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vaccins/vragen-en-antwoorden-coronavaccin/pfizer-biontech/is-vaccin-veilig-als-ik-zwanger-ben https://www.lareb.nl/tis-knowledge-screen?id=1473&name=Coronavaccin+tijdens+de+zwangerschap

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard