1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Mond-neus-kapje

  Gepubliceerd op: 28 april 2021 15:44Bewerkt op: 28 april 2021 15:52
  Verloskundigenpraktijk de Vaart Gepubliceerd op: 28 april 2021 15:44Bewerkt op: 28 april 2021 15:52
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk de Vaart

  Beste cliënt,

  Na wikken en wegen tóch een bericht over het dragen van een mond-neus-masker bij ons op de praktijk. We merken op dat er steeds vaker een mondkapje ónder de neus gedragen wordt en dus alléén over de mond.

  De meeste cliënten en hun partner dragen wél een mond-neus-masker als ze bij op de praktijk komen voor een controle en echo. Dit vinden wij heel fijn en het geeft ons een, bewezen, veiliger gevoel. Behoren jij en jouw eventuele partner tot deze deze grote grote groep mensen? Dan kun je dit berichtje sluiten.

  Voor het overige kleinere deel van de mensen willen we heel erg graag het volgende verzoek doen: Draag alsjeblieft een mond-neus-masker als wij elkaar zien voor een controle of echo.

  Waarom nu toch óók die neus en niet alleen je mond?

  ###Het voordeel van een vrije neus is:

  • Een vrijere ademhaling
  • Ee bril die niet beslaat (hiervoor verkoopt o.a. de action een fijne spray :-)

  ###Het nadeel voor de zorgverlener van een vrije neus bij een cliënt/partner:

  Het besmettingsgevaar is vele malen hoger als het kapje alleen over de mond is geplaatst. De virusdeeltjes verspreiden zich via de neus door de lucht en dit ademen anderen weer in. Volgens de richtlijnen met het RIVM en de GGD moeten wij als zorgverlener in quarantaine op het moment dat iemand positief wordt getest en hij/zij had bij het bezoek aan ons (ook als dit maar 5minuten was….) het kapje alleen over de mond en niet over de neus. De zorg komt hierdoor steeds vaker op z’n gat te liggen en we willen jullie zo graag zorg bieden zonder al te veel wisselingen in het team.

  We hopen op jullie begrip en begrijp ons goed: wij zijn het ook ontzettend beu allemaal..! Vaak dragen wij 9uur op een dag non-stop een mond-neus-masker en dat is ook heel vervelend werken. We doen het voor elkaar in de hoop dat het over een poosje niet meer nodig is. Samen staan we sterk en samen kunnen we dit !

  Hartelijke groeten van ons allemaal Team ‘de Vaart’

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard